ТРАМП ОДГОВОРИО СЕВЕРНОЈ KОРЕЈИ – „Е, сада су СВЕ ОПЦИЈЕ на столу“

TRAMP ODGOVORIO SEVERNOJ KOREJI – „E, sada su SVE OPCIJE na stolu“

29 avgusta 2017

GOP 2016 Trump

Bela kuća saopštila je danas da su „sve opcije na stolu“ u vezi sa Severnom Korejom, prenosi RT. Tramp, koji je prethodno naglasio da je Vašington „100 odsto uz Japan“, saopštio je da je svet „primio poslednju poruku Severne Koreje jasno i glasno“.

– Svet je primio poruku Severne Koreje jasno i glasno – režim je signalizirao svoj prezir prema susedima, prema svim članicama UN i prema minimumu standarda za prihvatljivo međunarodno ponašanje. Pretnje i destabilizujuće akcije samo povećavaju izolaciju severnokorejskog režima u regionu i među svim državama na svetu. Sve opcije su na stolu – stoji u saopštenju koje je potpisao Tramp.

Predsedniki SAD razgovarao je jutros sa premijerom Japana Šinzeom Abeom. Dvojica lidera usaglasila su se tokom 40-minutnog telefonskog razgovora da Severna Koreja predstavlja opasnost po ceo svet i da će preduzeti zajedničkie mere u suzbijanju te opasnosti.

Podsećamo, Severna Koreja lansirala je rano jutros jednu raketu, koja je preletela teritoriju Japana i raspala se u tri dela, prenela su svetske agencije.

Generalštab južnokorejske armije je saopštio da je raketa letela 2.700 kilometara, na maksimalnoj visini od 5,5 kilometra, i preletela ostrvo Hokaido. Još uvek nije poznato o kakvoj vrsti rakete je reč, dok Rojters javlja da je projektil leteo oko 1.180 kilometara i pao u vode kod ostrva Hokaido. Japanska vojska nije pokušala da obori raketu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Hoce reci da je S.Koreja presla crvenu kiniju u da je otvorila zeleno svijetlo za USA napad na njih,kad ocjene da je potrebno.Imaju uz ostalo i 16 aviona F-35 (cudo od aviona) dopremljenih u Japan.Vjerovatno ce napasti iznenada.Ako se prije toga ne zakuha negdje drugdje,pa izgube exkluzivu prvih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *