ТРАМП ОПЕТ ШОКИРАО: Упоредио ЕУ и Кину

TRAMP OPET ŠOKIRAO: Uporedio EU i Kinu

14 avgusta 2020

IZBORNE kampanje mogu da budu čudo. Pogotovo američke. Donald Tramp ponovo je kritikovao Evropsku uniju.

U intervjuu voditeljki telekanala Fox Business Mariji Bartirom, izjavio je da EU „iskorišćava Sjedinjene Države“:

„Evropska unija je bezmalo jednako loša kao i Kina. Unija nas jako iskorišćava u NATO. Ne plaća svoj udeo za alijansu“.Ponovio je svoju omiljenu tezu uperenu posebno protiv Nemačke:

„Berlin troši milijarde dolara na plaćanje nafte i gasa Rusiji, a SAD treba da ga štite“.

Trampov administracija insistira da Nemačka odustane od gasovoda Severni tok-2.

Predstavnik nemačke Slobodne demokratske partije u Bundestagu Martin Nauman ocenio je da su američki pritisci i pretnje sankcijama povodom tog gasovoda „nova faza eskalacije geopolitičkog konflikta između SAD i EU.

KOMENTARI6 komentara

 1. Mile says:

  Kina se ne ponaša kao poslušna američka kolonija, a EU na svoj način slično tome, isto tako. Meni ovo govori da i na Zapadnom Balkanu (Srbija i tkzv. Kosovo, zatim Srpska) Tramp može da ima preterana očekivanja.

 2. Mile says:

  Tramp ima i Tursku koja ga ne sluša, što ometa i usporava američke ambicije na Bliskom Istoku.

 3. Rista says:

  Pošto Britanija pretpostavalj da će po Berlinu i Parizu da ispadne par onih ljutih bombi, povukla se na sigurno otstojanje. Šta Rusija? Pa neće Rusija baciti te bombe. Ali dobro. Ni ja ne verujem sam sebi, ali nemo se iznenadite. Onda će Rusija i Amerika i Kina da naprave novi mirovni ugovor. Rusija da vadi, Kina da radi a Amerika da se sladi. Kao i do sada. Eto, tu Nemačka nikako da se sabere. Ameri jednostavno smatraju ruska bogatstva svojim, a Nemačka nema prava da ih tako nemilosrdo koristi. Doduše, više ih danas koristi Kina radi proizvodnje robe za USA, ali to je normalan tok između budućih potpisnica mirovnog ugovora.(Teoirja zavere broj 0,99 i tri frtalja)

 4. padre says:

  Ceo svet je pun zlih Indijanaca, samo smo mi pošteni kauboji,ali zato mi imamo revolver, a ostali lukove i strele!

 5. Zorana says:

  Tramp je u pravu. Razmisite o tome sta se na zapadu desava. Zapad su globalsiti potpuno izdeformisali do generacije. Tramp to sada pokusava da ispravi. Sa te tacke gledista i ja bih mislila isto kao on i bila bih jos okrutnija prema Nemcima. I Nemci su genocidni prema svakom kada god im se ukaze prilika, tako da tu nema nista za zaliti. Neka izvole platiti obavezujucih 2%. Nemci bi: jeftin ruski gas, radnu snagu istocne/jugoistocne i srednje Evrope, kontrolisu bankarski sektor navedenih regiona, tacnije citave ekonomije tih zemalja kontorlisu... Ukratko sve su uzeli, sad bi i ruski gas, a nece da plate svoju ugovornu obavezu. Izgleda da Nemci smatraju da samo oni nemaju ugovorne obaveze. A periodicno imaju pravo i na genocid. Fuj

  • Zorana says:

   *do degeneracije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *