ТРАМП ОПЕТ ШОКИРАО: Упоредио ЕУ и Кину

ТРАМП ОПЕТ ШОКИРАО: Упоредио ЕУ и Кину

14 августа 2020

ИЗБОРНЕ кампање могу да буду чудо. Поготово америчке. Доналд Трамп поново је критиковао Европску унију.

У интервјуу водитељки телеканала Fox Business Марији Бартиром, изјавио је да ЕУ „искоришћава Сједињене Државе“:

„Европска унија је безмало једнако лоша као и Кина. Унија нас јако искоришћава у НАТО. Не плаћа свој удео за алијансу“.Поновио је своју омиљену тезу уперену посебно против Немачке:

„Берлин троши милијарде долара на плаћање нафте и гаса Русији, а САД треба да га штите“.

Трампов администрација инсистира да Немачка одустане од гасовода Северни ток-2.

Представник немачке Слободне демократске партије у Бундестагу Мартин Науман оценио је да су амерички притисци и претње санкцијама поводом тог гасовода „нова фаза ескалације геополитичког конфликта између САД и ЕУ.

KOMENTARI6 коментара

 1. Mile says:

  Kina se ne ponaša kao poslušna američka kolonija, a EU na svoj način slično tome, isto tako. Meni ovo govori da i na Zapadnom Balkanu (Srbija i tkzv. Kosovo, zatim Srpska) Tramp može da ima preterana očekivanja.

 2. Mile says:

  Tramp ima i Tursku koja ga ne sluša, što ometa i usporava američke ambicije na Bliskom Istoku.

 3. Риста says:

  Пошто Британија претпоставаљ да ће по Берлину и Паризу да испадне пар оних љутих бомби, повукла се на сигурно отстојање. Шта Русија? Па неће Русија бацити те бомбе. Али добро. Ни ја не верујем сам себи, али немо се изненадите. Онда ће Русија и Америка и Кина да направе нови мировни уговор. Русија да вади, Кина да ради а Америка да се слади. Као и до сада. Ето, ту Немачка никако да се сабере. Амери једноставно сматрају руска богатства својим, а Немачка нема права да их тако немилосрдо користи. Додуше, више их данас користи Кина ради производње робе за УСА, али то је нормалан ток између будућих потписница мировног уговора.(Теоирја завере број 0,99 и три фртаља)

 4. padre says:

  Ceo svet je pun zlih Indijanaca, samo smo mi pošteni kauboji,ali zato mi imamo revolver, a ostali lukove i strele!

 5. Zorana says:

  Tramp je u pravu. Razmisite o tome sta se na zapadu desava. Zapad su globalsiti potpuno izdeformisali do generacije. Tramp to sada pokusava da ispravi. Sa te tacke gledista i ja bih mislila isto kao on i bila bih jos okrutnija prema Nemcima. I Nemci su genocidni prema svakom kada god im se ukaze prilika, tako da tu nema nista za zaliti. Neka izvole platiti obavezujucih 2%. Nemci bi: jeftin ruski gas, radnu snagu istocne/jugoistocne i srednje Evrope, kontrolisu bankarski sektor navedenih regiona, tacnije citave ekonomije tih zemalja kontorlisu... Ukratko sve su uzeli, sad bi i ruski gas, a nece da plate svoju ugovornu obavezu. Izgleda da Nemci smatraju da samo oni nemaju ugovorne obaveze. A periodicno imaju pravo i na genocid. Fuj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u