ТРАМП ОПЕТ ШОКИРАО: Увредио Израел и њиховог премијера као нико досад

TRAMP OPET ŠOKIRAO: Uvredio Izrael i njihovog premijera kao niko dosad

20 avgusta 2018

Američki predsednik Donald Tramp rekao je kralju Jordana da će Izrael imati premijera koji će se zvati Muhamed, ukoliko ne bude rešenja palestinsko-izraelskog sukoba.

Izraelska televizija Kanal 10 objavila je da je to Tramp rekao krajem juna u Beloj kući, nakon posete jordanskog kralja, u polu-šaljivom tonu, a nakon što je kralj Abdulah izjavio da mnogi mladi Palestinci žele „jednu državu sa jednakim pravima“, prenosi Tajms of Izrael.

Kako se navodi, on je kralju Abdulahu rekao da će ukoliko ne dođe do sporazuma Palestine i Izraela, Izrael za par godina imati premijera koji će se zvati Muhamed.

Kanal 10 je naveo da su to potvrdili i izraelski i bivši američki zvaničnici koji su prisustvovali tom sastanku, kao i ambasada Jordana u SAD.

KOMENTARI5 komentara

 1. Milan says:

  Kao sporazum siptara i srba.

 2. Miraš says:

  Kako uskladiti i zadržati sve američke saveznike u regionu. Tramp se tom prilikom samo potrudio da nekako šarmira i kako tako odobrovolji Jordan koji je takodje blizak američki saveznik u regionu. Američke trupe smeštene su i u Jordanu, čija teritorija takođe predstavlja potencijalno mesto sa kog može biti izvršen napad na Siriju. Američki vojnici u Jordanu obučavali su sirijske pobunjenike koji se bore protiv vlade Sirije i Bašara al Asada. Jedno vreme bili su primetni u Jordanu prema sirijskoj granici američki tenkovi sa ciljem zauzimanja juga Sirije. Operacija snaga SAA pod imenom Basalt za oslobodjenje Dare i Kunejtre pokrenuta je u periodu od 19 juna - do 23 juna i završena je 01. Avgusta. Ovaj razgovor desio se krajem Juna te tada nisu mogli znati ni tok, a ni ishod operacije Basalt. S obzirom da se američke trupe ni sada ne povlače sa juga Sirije iz baze Al Tanf prema Jordanu automatski jasno je da Jordan im je i dalje potreban, a ko zna šta ponovo mogu da isplaniraju i preduzmu.

 3. Deda Micko says:

  Pa, ni sadasnji presdednik Natanjahu ne zove se tako, vec Benzion Mileikowsky. Natanjahu mu je "umetnicko" ime za zaludjivanje Jevreja.

 4. milorad says:

  interesantna izjava, tramp je mnogo bolje upućen nego što sam mislio, jedino što muhamed neće biti premjer izraela jer takva država neće ni postojati ako jevreji u izraelu nastave ovako kako sada rade.

 5. triglav says:

  a ni reč o putinu na austrijskoj svadbi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *