ТРАМП ОПЛЕО ПО ЦРНОГОРЦИМА: Они су…

TRAMP OPLEO PO CRNOGORCIMA: Oni su…

18 jula 2018

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da su ljudi u Crnoj Gori veoma snažni, ali veoma agresivni i da bi ispoljavanje te agresivnosti moglo da dovede do rata.

U intervjuu za „Foks njuz“, Tramp je govorio o funkcionisanju i finansiranju NATO pakta. Na pitanje novinara, zašto bi njegov sin išao da brani Crnu Goru, Tramp je kazao da je pitao istu stvar.

– Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam – u Trećem svetskom ratu smo – rekao je Tramp.

Tramp je dodao da su tako stvari postavljene, i podsetio da je on tek došao na funkciju i već obezbedio dodatno finansiranje za NATO.

KOMENTARI18 komentara

 1. Miraš says:

  Od 2017 godine NATO ima na svojoj strani Crnogorce što je zloslutno za budućnost alijanse NATO jer odtad imaju proverenog baksuza u svojim redovima. Tramp je u pravu na više načina. 1. Današnji Crnogorci će nadmašiti čuveni japansko-crnogorski rat koji je što se tiče Crne Gore trajao duže od jednog veka, od 1904 do 2006 godine. Dok Rusi povodom tog istog rata, koji se prvenstveno vodio kao japansko-ruski rat, morali su zaključiti mir već 1905. godine. 2. Ali još je važnije ovo: kad su Crnogorci 1904.godine stali na stranu napadnute Rusije Rusi su ubrzo izgubili taj rat, a da je neko drugi stao na rusku stranu Rusi bi dobili taj rat.

  • Trade Mark says:

   Miraše potpuno si u pravu Montenegrini su navijali za Hrvatsku u finalu svetskog prvenstva i ovi su izgubili. Daleko im lepa Nato kuća. Crnogorci su naša braća a ne Montenegrini.

   • Miraš says:

    Tramp je još jednom dokazao da je veliki skandal majstor. "Veoma mala država, ali sa veoma snažnim i navodno agresivnim ljudima izazvaće treći svetski rat." Tako nešto ne može da pomisli ni manje i krajnje naivno dete, a ni neki običan i krajnje neinformisan Amerikanac, ali kad to kaže predsednik Amerike, a zna se ko izaziva mnoge ratove po svetu. Očigledno je da ne podnosi, omalovažava i gazi do patosa Crnogorce. Na samitu NATO-a prošle godine Tramp je odgurnuo crnogorskog premijera Duška Markovića, a ove godine isto na samitu NATO-a izbegao je da se pozdravi sa Milom Djukanovićem. Ko zna možda i on nekako predoseća velikog baksuza.

   • Miraš says:

    Nekako jeste prirodno i normalno da ih Tramp ne podnosi. NATO pripada moćnoj globlističko-neoliberalnoj eliti, tkzv. "dubokoj državi" SAD, koja je njegov veliki protivnik. Tramp je od početka izgledao i kao protivnik NATO-a, ali ima mnogo protivnika unutar SAD te je malo ublažio oštru retoriku sa NATO-om i sada nastoji da reformiše i da ojača tu alijansu. NATO je i veliki geopolitički igrač koji je opasno zaoštrio odnose sa Rusijom, a Tramp za razliku od mnogih u SAD ipak shvata da nije pametno da Amerika sada zaoštrava odnose sa Rusijom, a ni sa Kinom. Zato je počeo da obadve države naziva konkurentima, a ne neprijateljima. Ulazak Crne Gore u NATO tumačen je kao ulazak beznačajne države koja služi samo kao pion u većoj geopolitičkoj igri. Zamislite kad Tramp susretne čak i predstavnike i to veoma sumnjivog pedigrea, a iz tako male države koji su se isto priključili toj moćnoj globalističkoj eliti koja njemu lično radi o glavi. Briselski i vašingtonski stratezi- jastrebovi su smatrali da Crna Gora je značajna kao tačka sukobljavanja sa uticajem Rusije na Balkanu. Ni to nisu ispravno procenili jer ovaj deo Balkana te Crna Gora nije značajna za Rusiju. Zapravo ulaskom u NATO daleko veću štetu je Crna Gora napravila Srbiji. Oni bi da pobede Rusiju, a veoma slabo poznaju protivnika.

 2. Miraš says:

  Nego, Tramp se ni ne usudjuje da se izjasni o Albancima. Uh, tek ima šta da se vidi gde su Albanci bili saveznici. Šta se desilo sa Otomanskom imperijom, Austrougarskom, Musolinijevom Italijom, Hitlerovom Nemačkom, Varšavskim paktom, Brozovom Jugoslavijom?! Adolf Hitler, vodja trećeg rajha, oslobodio je iz zarobljeništva u Nemačkoj preko 4.000 Albanaca i poslao ih u Srbiju da se priključe SS divizijama i da kolju i ubijaju po Srbiji. Trampe, imaš baš odgovarajućeg saveznika u svom NATO-u.

  • Velika Metla says:

   Miraš,pa i sam znaš da se taj Tramp ne pita ništa u vezi nato-a,nego i dalje njime upravlja "duboka država"! Tramp vodi pravi rat sa "dubokom državom"! Pitanje je hoće li je uspeti savladati! Sam teško!

   • Miraš says:

    Znam za to, nego rekao je i da ne bi išao da brani tamo neku malu Crnu Goru, a sa snažnim ljudima. Nakon ovoga pomislih da li su Crnogorci kao Jeti sa Himalaja, a šta će tek jadni i slabo obavešteni Amerikančići da pomisle. Članice NATO alijansa na osnovu člana 5 o kolektivnoj odbrani kada je jedna od njih napadnuta druge su dužne da je brane. Princip svi za jednog jedna za sve. Ali ovo se zaboravlja da svaka od tih članica samostalno donosi odluku sa kakvim i kolikim sredstvima i ljudstvom će da učestvuje u toj odbrani. Dakle može da donese odluku da će učestvovati sa 0 (nula) svojih potencijala, odnosno da sabotira tu obavezu. Zašto bi sebe rizikovali braneći jednu malu slovensku i pravoslavnu zemlju, ma koliko da se Montenegrini turče i katoliče. Ono što nije rekao: Šta ako bi Crnu Goru napala moćna Rusija, ko bi tek onda od svih njih bio dovoljno hrabar i lud da ide da spašava Crnogoricu. Više se ne usudjuju ni da produbljuju konflikt u Ukrajini, sad skoro su izjavili da je Donbas suviše jak. Montenegrini su se sigurno odrekli i braće iz Donbasa, ali uzalud jer u očima Zapada to im ne pomaže. Mogu se pretvarati i u ticu i u ribu, ali ipak se na Zapadu zna njihovo pravo poreklo. E baš su sami sebe z. sa tim pretvaranjem i preumljavanjem.

    • Velika Metla says:

     Miraš,o "herojstvu" milogorskom smo imali prilike da vidimo kakvo je to "herojstvo"! Jedino "herojstvo"im je isto ono s čime pokušavaju da izgrade svoj identitet,a to je antisrbstvo! Šta god da im kažeš obraza se njihovog to dotaći neće! Obraz-đon!

     • Miraš says:

      Ovde je ipak reč o SAD i o NATO alijansi, a ne toliko o Crnoj Gori. Predsednik SAD stavio je pod lupu NATO i doveo u pitanje obavezu Amerike da brani jednu svoju članicu, u ovom slučaju Crnu Goru. Smešno je da moćna Amerika i vodeća članica alijanse ne bi da brani malu Crnu. Daj Bože možda će Tramp na sličan način postaviti pitanje šta rade Amerikanci na Kosovu. šta će tamo američka baza Bondstil. JOš važnije je da može da postavi pitanje zašto bi njegov sin i drugi američki sinovi išli da brane Kosovo, a povodom eventualnog prijema Kosova u NATO. Ovo su kritike iz SAD: Upravo ovu izjavu mnogi su kritikovali, među njima su i senator Džon Mekejn, kao i general Vesli Klark. 1. MEKEJN je na Tviteru napisao da je narod Crne Gore smelo izdržao pritisak Putinove Rusije. “Senat je glasao 97-2 u korist pristupanja Crne Gore u NATO. Napadajući tu zemlju i dovodeći u pitanje obaveze NATO, predsednik prepušta Putinu da vuče konce“, napisao je on. Dodao je i da će Putin učiniti sve da razbije savez. “2016. je zamalo uspeo u tome da sruši crnogorsku na demokratski način izabranu vladu i da ubije premijera u nameri da spreči tu zemlju da uđe u NATO“, napisao je Mekejn. 2. ESLI KLARK, nama poznati bivši general NATO-a takođe je prokomentarisao Trampovu izjavu. “Kao bivši NATO komandant, znam da član 5 postoji kako bi sprečio izbijanje rata. To je razlog zašto je bio pozvan samo jednom – nakon 9/11. Crna Gora i dalje šalje trupe u Avganistan, za nas“, rekao je on. Klark dodaje da je Crna Gora bila pod stalnim pritiskom Rusije više od deceniju, kao i da je (Rusija) “čak pokušala da ubije njihovog predsednika“. “Trampovi komentari oslabljuju NATO, daju Rusiji dozvolu da prouzrokuju nevolju i povećavaju rizik od obnovljenog konflikta na Balkanu“, naveo je on. Obadvojica kritičara Trampa su poznata potrčkala "duboke države" SAD.

      • Miraš says:

       Setimo se teksta koji je bio i ovde na Intermagazinu povodom velikih požara u Hrvatskoj i nereagovanja ni jedne članice unije, ali da li je tada mogla da pomogne Hrvatskoj i alijansa NATO. Čim je bilo tako puno psovki, razočarenje je bilo veliko. Nadali su se i oni da su ušli u klub velikih i moćnih, ali nije baš tako ispalo. "ŠOKANTNO PISMO BESNOG HRVATA: Evropska unijo, j**em ti i oca i majku! Od vas 27, pomoć nam nudi Rusija! - 19 aprila 2016 “Poštovana EU! (Evropska unijo) Ovim putem vam se zahvaljujem na ogromnoj pomoći koju ste nam pružili dok nama besne požari. Od vas 27 država, jebem vam svakoj sve u rodu i to po doktorskom receptu, svakih 8 sati po jednom, niti jedna da bi pomogla… niti jedna jedina država!!! Kada je trebalo pomoći Grčkoj 2012. godine, mi smo bili tu i slali kanadere, baš kao i 2013. kad je goreo Portugal, mada smo i sami iskasapljeni i siromašni, ali mi smo pomogli… al klasika, zaboli vas za to vaš evropsko civilizirano humanitarni kurac. Kad neće niko od naših hrvatskih medija, oću ja… i sad vam jebem i oca i majku i sve u rodu, i sve vaše evropske tekovine, pička vam materina “civilizovana”. Po ovom obraćanju se zaključuje da sam ja divljak, no eto, vi u EU koji ladite jaja i natežete kožicu od kurca, vi ste nadasve fini i kulturni… o jebo vam ćaća mater da vam jebo, 100 puta, svakih 8 sati. Kud pre 500 godina nismo Sulejmana Veličanstvenog pustili do kraja, da i vi u Berlinu, Beču, Parizu, Londonu, imate običaj kuvanja jutarnje turske kave, govna sebična da sebična! “Evropska unija je jedna velika porodica“, u kojoj očito ćaći i materi puca kurac za “novorođeno dete“ poput nas. Od svih vas 27, da ne zaboravim da vam još jednom, po ko zna koji put, jebem sve u rodu! Od svih vas 27… ko nama nudi pomoć??? – Rusija krutejebo!… alooooo Rusija!!! Jel to vama draga EU normalno!?!?… (pritisak će me zveknut, oće matere mi)… jebem vam sve u rodu, vama i velikoj porodici! P.S. Pritisak mi je uredan… 920/850… pu majku vam milu europsko pružim ti ruku za pomoć osveštenu jebem!”

     • Miraš says:

      Treba podvući razliku izmedju REČI (tj. obećanja) i DELA. Makar i samo šaka Milogoraca njima je ipak dobra za NATO pakao koji već koliko godina krčkaju u Avganistanu. Isto na DELU odbrane ali male Crne da li bi je branili, a to su joj obećavali? Ponavljam već po sada važećim uslovima alijanse, mnoge članice alijanse mogu da sabotiraju tu odbranu. Milogorci su narcisoidno kao uobraženi paunovi shvatili da će ulaskom u NATO sigurno imati mir i bezbednost. Ta uobrazilja tek će se pokazati na stvarnom testu koliko vredi.

  • PASTOR AETERNUS says:

   miraše ! Tramp ne spominje Šiptare jer su oni u operacionoj zoni Londona...a London je to preuzeo od Otta von Habsburga (iluminat) kad je propala A_U (po volji Wall streeta) i sve projekte dobio je London pa tako i onu famoznu zastavu sa crnim dvoglavim orlom koju danas nazvaše (neopravdano) za tzv. albansku. i završno sa hobbyem Toni Blera da po anglo-saxsonskom pravu uredi Tiransku platformu koja potpuno ignoriše odluke Badinterove komisije od 04.07.1992.o AVNOJ_evskim granicama.

   • Miraš says:

    Sad ste me potsetili da Princ Čarls je 1999 godine posetio Kosovo i to u uniformi britanskog vojnika. Monday, September 13, 1999 Published at 13:33 GMT 14:33 UK Charles boosts UK troops in Kosovo Prince Charles is colonel in chief of several regiments in Kosovo The Prince of Wales has arrived in Kosovo to pay a morale-boosting visit to British troops, and has been met by General Sir Mike Jackson... Moram cinično da primetim da sada nas Britanci ne svadjaju sa Nemcima kao u martu 1941 godine, nego sada je veoma potrebno da nas posvadjaju sa Rusima. Opet su se našle redovne balkanske budalčine da se prihvate britanskih recepata kao nekad...

    • Velika Metla says:

     Miraš,da bi taj isti zločinac "princ"bio pozvan od ove okupatorske vlasti,kao tobože prijatelj Srbije! Kakvi su nam tek neprijatelji kad su nam takvi prijatelji? Meni nisu prijatelji! Ni biciklu na njih ne bih prislonio,a kamoli bio sa njima u nekom,bilo kakvom,društvu!

     • PASTOR AETERNUS says:

      Beše "princ" i na Hilandaru pa mu pokazaše grobove oca i brata Skenderbega. Otkud Šćiperi pa u srpski pravoslavni manastir zabezeknuo se princ pa već na jutubu albanski istoričar "ubi se" od obrazlaganja. Još kad bi im neko rekao poteklo crnog dvoglavog orla koje im je poklonio pra-pradeda "princa".!

 3. PASTOR AETERNUS says:

  crnogorska vojska svoju proNATOvsku opredeljenost crpi iz spomen groblja koje čuvaju u bazi Morinje. Tamo je nemački ambasador u Crnoj Gori otvorio uređeno i crnogorskoj vojsci povereno na čuvanje spomen-groblje pripadnika SS divizije PRINZ EUGEN poznatoj po deratizaciji (čišćenju) terena od Srba. To im je najvažnija preporuka za članstvo u NATO-pakt kad budu istim nadahnutim eugenskim metodama nametali demokratiju po volji Duboke države. ..i još se pohvalio ambasador Nemačke u Podgorici da mu je otac poginuo u jedinicama Wermachta u Belorusiji . Pregrizao bi jezik da je rekao istinu "u napadu na SSSR"...i još nadoda da je sve to jedno lepo civilizacijsko dostignuće. Kako baš da u Monte Negro dospe takvo civilizacijsko dostignuće ??? Ne reče nam !

 4. Mohoc says:

  Tramp je na primeru Crnogorske zaštite iskreno, kao loš političar, ofirao stav Amerike, prema svim tzv. trećerazrednim saveznicima, koje tako zovu samo da ovi ne bi prozreli da su samo prinudni finansijeri "američke vojne fabrike",ali ne i pod obavezujućom zaštitom natoa. Dobrovoljni kupci američkog oružja su retkost. Pride, "besplatni placevi za eksperimentisanje sa prvim udarom"na Ruse. Koga briga u Pentagonu što će Poljaci, Rumuni, Bugari,švedi, Norge... nestati sa lica zemlje za nekoliko minuta, kada budu ispaljene rakete na Ruse. Jer niko se više ne pita za svoj suverenitet.

 5. PASTOR AETERNUS says:

  Beše "princ" i na Hilandaru pa mu pokazaše grobove oca i brata Skenderbega. Otkud Šćiperi pa u srpski pravoslavni manastir zabezeknuo se princ pa već na jutubu albanski istoričar "ubi se" od obrazlaganja. Još kad bi im neko rekao poreklo crnog dvoglavog orla koje im je poklonio pra-pradeda "princa".!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *