ТРАМП ОПОЗВАО СКОТА! Амерички амбасадор смењен и враћа се у Америку

TRAMP OPOZVAO SKOTA! Američki ambasador smenjen i vraća se u Ameriku

7 januara 2017

kajl-skot-t5

Prelazni tim novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa izdao je ukaz da „politički“ ambasadori SAD treba da napuste svoje funkcije do inauguracije novog šefa države 20. januara, piše „Njujork tajms“, pozivajući se na američke diplomate.

Prema informacijama američkog lista naređenje „bez izuzetka“ poslato je u Stejt department 23. decembra. Ono se odnosi na takozvane „političke“ ambasadore koji su bili imenovani na svoje dužnosti zahvaljujući tesnim vezama sa odlazećim predsednikom Barakom Obamom. Kao takvi su označeni ambasadori u Kostariki, Češkoj, Novom Zelandu, sedištu UN u Ženevi…

Kako je izjavio predstavnik Trampovog prelaznog tima, u tome nema loše namere. Obamini ambasadori će napustiti svoje funkcije kao i hiljade drugih političkih činovnika u Beloj kući i federalnim resorima.

Predstavnik američke akademije za diplomatiju Ronald Njuman sa svoje strane je izjavio da se moglo očekivati da će na kraju Obaminog mandata ambasadori morati da se vrate u SAD, ali se on ne seća da su do sada u praksi ambasadori imali tako malo vremena za pakovanje. Kako piše list, u SAD je uvek postojao dogovor.

Jedan broj ambasadora je mogao na nekoliko nedelja ili meseci da ostane na svoj poziciji kako bi njihova deca mogla da završe školsku godinu. Isto tako, supruga novoizabranog predsednika Melanija Tramp je ostala u Njujorku i nije prešla u Vašington kako njihov desetogodišnji sin Baron ne bi morao da menja školu u sred školske godine.

Da li se taj ukaz odnosi i na američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota, koji je prošle godine na toj funkciji zamenio ambasadora Majkla Kirbija, ostaje da se vidi u narednom periodu.

KOMENTARI6 komentara

 1. jagoda says:

  Nema sta da se vidi Trump je rekao svi bez izuzetka.

 2. Vladek says:

  Putuj igumane...i ne vraćaj se više nikada

 3. ivan grozni says:

  Neka vode i ovu administraciju zajedno sa vladom kod nas i deo opozicije i onako su je montirali ameri i cia

 4. Beli Orao says:

  Idi skote kopileći idi nikad ne stigao !!!

 5. Mile Visnjic says:

  idi sto prije i nikad se vise ne vratio ,i sva zla sreca za tobom.

 6. Lajla says:

  Ej! Uporedivati Prvu damu Amerike sa ovim Skotom iz zmijske kurije,koji ni Presedniku Amerike ne zeli dobro ,je stvarno,blago receno, neumno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *