ТРАМП ОПТУЖИО БАЈДЕНА за хаос у САД и напад Хамаса на Израел

TRAMP OPTUŽIO BAJDENA za haos u SAD i napad Hamasa na Izrael

23 oktobra 2023

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp optužio je Džoa Bajdena da je Sjedinjene Države uveo u „ogroman unutrašnji haos“ i da je napravio mnogo grešaka na spoljnopolitičkom planu.

Na društvenoj mreži Truth Social, Tramp je Bajdenove „političke instinkte” nazvao užasnim i ocenio da su doveli do katastrofe u Avganistanu, problema sa Ukrajinom, nezaštićenosti južne granice SAD sa Meksikom i napada Hamasa na Izrael.„Sve što je predsednik govorio tokom godina pokazalo se nepravdom. Da sam ja predsednik, do napada na Izrael nikada ne bi došlo“.

Tramp je SAD nezvao „našom nekada velikom zemljom“, a povodom „problema sa Ukrajinom“ ograničio ukazivanjem da su za njih krivi Bajden i njegova administracija. Nije ih ni nabrajao ni raščlanjivao.

Međutim, probajdenovski dnevni list Washington Post objavio je da je CIA platila izgradnju novog štaba specijalnih snaga Glavne obaveštajne uprave ukrajinske vojske. Plus: izgradnju novog tajnog sedišta ukrajinske elektronske špijunaže.

Lako je zamisliti i da je u tom sedištu američka oprema i da sve, unajmanju ruku, nadrziru Amerikanci.

Washington Post je takođe otkrio da su na konstrukciji čamaca-dronova, koji su – napunjenih eksplozivom – korišćeni za drugi udar na ruski Krimski most, radili, zajedno sa Ukrajincima, i stručnjaci CIA i drugih zapadnih obaveštajnih agencija.

Vašingtonski list `priznaje` i da su ukrajinske tajne službe o svim svojim važnijim operacijama unapred obaveštavale „predstavnike CIA u Kijevu“.

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *