ТРАМП ОПТУЖИО МИЛИЈА да је пред крај његове владавине контактима са Кином издао Америку

TRAMP OPTUŽIO MILIJA da je pred kraj njegove vladavine kontaktima sa Kinom izdao Ameriku

28 septembra 2023

KAKO su Amerikanci krenuli da se međusobno politički džaveljaju i krljaju – niko sa strane neće morati da ih dodatno zavađa.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp, koji imajbolje izglede da postane kandidat Republikanske partije za šefa države, javno je optužio generala Marka Milija, načelnika Generalštaba Oružanih snaga SAD, da je imao tajne kontakte sa Kinom u poslednjim mesecima njegove administracije.Ocenio je da je to „nesumnjiv izdajnički čin”.

Dodao je da su odnosi drugim zemljama, kakav je Mili imao sa Kinom, „toliko stravični da bi u stara vremena bili kažnjavani smrću“.

Mili je (ne)očekivano odmah „zaplakao“:

„Ja sam lojalan Americi. Moja porodica i ja smo podneli ogromne žrtve za ovu zemlju, a pre svega moja majka i otac. Njegovi komentari su upućeni meni, ali su objektivno i protiv institucije Oružanih snaga, u kojoj nas je 2,1 milion u uniformama. Zato neću direktno komentarisati ove stvari. Mogu samo da kažem da ja kao vojnik nikada neću okrenuti leđa američkom Ustavu.

Zamoljen da ipak odgovori na pitanje – da li je bilo nečeg neprikladnog ili izdajničkog u njegovim pozivima Kini, rekao je:

„Apsolutno ne! Ni u kom slučaju!“

Čak mi se čini čudnim da postavljam ovo pitanje kada

Upitan da li „bivši vrhovni komandant“ poziva na njegovu likvidaciju i da li je zabrinut za svoju bezbednost, otkrio je:

– Preduzimam odgovarajuće mere predostrožnosti. Žao mi je što je došlo do ovakvih komentara. U svakom slučaju, biće preduzete mere koje će zaštititi mene i moju porodicu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *