ТРАМП оптужио покојног МЕКЕЈНА

TRAMP optužio pokojnog MEKEJNA

17 marta 2019

Predsednik SAD Donald Tramp zamerio je senatoru republikancu Džonu Mekejnu, koji je umro u avgustu 2018. godine, da je širio dosijea o navodnim vezama američkog predsednika sa Rusijom i da je podržavao reforme zdravstvene zaštite Baraka Obame (Obamaker).

„Širenje lažnog i potpuno diskreditovanog dosijea „predstavlja, nažalost, veoma tamnu mrlju na reputaciju Džona Mekejna“, citirao je Tramp na svom Tviteru bivšeg nezavisnog tužioca Keneta Stara.

​„On je imao mnogo gore ’mrlje‘ od ove, uključujući i glasanje protiv ukidanja i zabrane (reforme Obamaker) nakon mnogo godina kampanje za ukidanje i zamenu“, zaključio je Tramp.

Ćerka pokojnog senatora Megan Mekejn odgovorila je na Trampovu kritiku. „Vas niko neće voleti onoliko koliko su voleli mog oca… Želela bih da provedem još jednu subotu s njim. Možda bi trebalo da provedete (subotu) sa svojom porodicom, umesto što ste se na opsednuti mojom“, napisala je ona.

Ranije je „Foks njuz“, pozivajući se na sudske dokumente, saopštio da je Mekejn u decembru 2016. godine predao FBI-ju i medijima nepotvrđeni dosije da su navodno „ruski agenti“ imali kompromitujuće informacije o Trampu.

U američkom Kongresu propalo nekoliko pokušaja republikanaca da izmene postojeći sistem u zemlji „Pristupačne medicinske pomoći“ (Obamaker), koju je Tramp još tokom predizborne kampanje obećao da će „ukinuti i zameniti“. Nacrt zakona o reformi zdravstvene zaštite skinut je sa glasanja nakon što su se republikanski lideri uverili da on ne dobija dovoljno glasova svojih partijskih članova. Protiv nacrta zakona, koji je predviđao oštro smanjenje medicinske pomoći siromašnima, založila su se tri senatora vladajuće stranke, uključujući i Mekejna.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Pravda says:

    U srbskom jeziku nema izreka pokojna dzukela.

  2. Pravda says:

    Kcerci tog zlocinca Mekejna, tvoj otac je bio ruski spijun, a nakon KGB obrade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *