ТРАМП ОСЛАО СИГНАЛ! ШТА СЕ СПРЕМА?

TRAMP OSLAO SIGNAL! ŠTA SE SPREMA?

10 oktobra 2021

Bivši američki predsednik Donald Tramp mitingom u Ajovi koji se održava večeras po lokalnom vremenu, poslao je najjasniji signal do sada kako planira da se kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine, piše američki Hil.Masovni događaj u Ajovi dolazi neposredno nakon informacija da su Trampovi saradnici uspeli da ga ubede da još ne ozvaniči predsedničku kandidaturu, navodi taj medij i dodaje da poslednja istraživanja pokazuju Trampa kao idealnog kandidata republikanaca.

Tramp je želeo da javno objavi kandidaturu, ali je prihvatio argument da su sada najvažniji izbori za Predstavnički dom Kongresa i trećinu mesta u Senatu 2022. godine, te da bi njegova kandidatura mogla da omete napore Republikanaca, tvrdi američki medij.

To će pokazati i na mitingu u De Mojnu, gde će na binu izaći sa nekoliko republikanskih senatora i kongresmena koji se suočavaju sa reizborom 2022. godine, podvlači „Hil“. Međutim, ono što neće moći da izbegne je simbolika mitinga u Ajovi. Kako navodi američki medij, brojni potencijalni predsednički kandidati kroz istoriju upravo su u toj državi započinjali kampanju, i to nekoliko godina pre izbora.

Dejvid Kohel, republikanski veteran iz Ajove navodi da je Tramp prethodno držao mitinge poslednjih meseci i u Džordžiji i Ohaju, dovodeći u pitanje simbolički značaj Ajove. Međutim, kako dodaje, „Tramp je dao nekoliko veoma važnih indikacija kako želi da se kandiduje na predsedničkim izborima“.

Kohel ističe da je Ajova „sigurna teritorija“ za Trampa, što podržavaju i poslednja istraživanja javnog mnenja. Tako je čak 53 odsto ispitanika u toj državi odgovorilo da ima pozitivan stav o njemu, nasuprot 45 odsto negativnih, što je bolji rezultat nego u bilo kom trenutku Trampovog predsedničkog mandata.

Sa druge strane, aktuelni predsednik Džo Bajden pozitivan je za 37 ispitanika u Ajovi, a negativan za 61 odsto.

Tramp je nekoliko puta u javnim nastupima nagoveštavao mogućnost da se kandiduje na predsedničkim izborima 2024, ali nije eksplicitno rekao da će ući u predsedničku trku. Takođe, on je upućivao i „strelice“ ka potencijalnim republikanskim protivkandidatima za nominaciju, kao što je Ron de Santis, navodi „Hil“.

„Ako bih se suočio sa njim, lako bih ga pobedio, kao i bilo kog drugog. Ako se ja kandidujem za republikanskog kandidata, drugi će odustati“, rekao je Tramp za Jahu fajnans.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Ovaj covek je bolesni narcis. Ovoga puta gubi i bez namestanja.

  • test01 says:

   kakav god da je, moli boga da se sto pre vrati na vlast je duboka drzava na drugoj strani i nameravaju da nas potamane (naravni, nista nije crno ni belo i ima dosta sivila u svemu tome posto su mogli da sprece ovu svetsku katastrofu i spasu zivote ali PARE su im svima najvaznije...). Ako se promene ne dese uskoro, USA nece ni postojati do 2024 (a ostatak sveta bi bio u ogromnim problemima i nikakvom buducnoscu)

 2. milorad5 says:

  tramp je trn u peti ubicama i mafiji iz vašingtona.I ja sam mislio da je narcisoidna budala koja je slučajno dobila izbore na početku njegovog mandata, ali sada je jasno da je on vrlo ozbiljan političar koji dobro zna kako radi loby u americi.Klinton grupa i njene afilijacije moraju da budu zbačeni i proteraniu iz vašingtona inače idemo u mračno doba vladavine narko-militarističke mafije u svetu što može da dovede do opasnih ratova,i ako tramp uspe da vrati ameriku makar u noirmalno stanje to će biti veliki dobitak za sveski mir.Ne treba se zanositi američkom demokratijom, trampov slučaj je pokazao tačno šta je to i kako ta država funkcioniše ali razumni ljudi u beloj kući su odavno potrebni čitavom svetu a ne lažna neuka budala koja JE ZAMERNILA MESTO PREDSEDNIKU KOJI TO nikada NIJE NI POSTAO,SENILNI BAJDEN JE ODAVNO MRTAV i ovo štop se dešava u vašingtonu je presedan kakav se nikada nije dogodio do sada,virtuelna vlast u virtuelnoj stvarnosti dirigovana nekom opskurnom jane psaki i režiserima nasatupa predsednika koga niko ne može da DODIRNE niti može da pridje njegovom posudju koje uništavaju posle svake upotrebe da ne bi mogao da se uzme DNK uzorak,pitajte kuhinju bele kuće KADA su zadnji put skuvali nešto za bajdena i dali iakda imaju da peru sudove koje je koristio "bajden" uopšte:).U svakom slučaju bilo kakav predsednik amerike je bolji od dvojnika i lažne vlasti.Samim tim što je duboka država poludela od trampa i zbog trampa ,toliko da i danas CNN počinje vesti sa trampom i propagandom protiv trampa meni je dovoljno da mi bude jako simpatičan bez obzira šta uradi i izjavi,on je njihov neprijatelj i time je prijatelj svim normalnim i nevinim ljudima na ovoj planeti koje biu umišljani faraoni želeli da stave prevarom i nasiljem pod svoju potpunu i beskonačnu vladavinu,jer to je na kocki danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *