ТРАМП: Остали кандидати желе Трећи светски рат, а ја ћу пустити Путина да заврши рат у Сирији!

TRAMP: Ostali kandidati žele Treći svetski rat, a ja ću pustiti Putina da završi rat u Siriji!

29 septembra 2015

Donald-Trump-Runs-President  54Predsednički kandidat Donald Tramp je u petak podelio sa publikom u Oklahomi svoja mišljenja o spoljnoj politici, rekavši da njegovi rivali žele da započnu „Treći svetski rat u Siriji“ u 2016. godini, dok on predlaže da SAD treba da puste Rusiju da se izbori sa Islamskom državom u regionu.

„Rusija hoće da se reši ISIS-a, zar ne?“, rekao je Tramp. „Mi takođe hoćemo da se rešimo ISIS-a. Rusija je već u Siriji. Zašto ne bismo pustili Ruse da to reše? Zašto bismo bili ludi?“, rekao je on.

Trampove primedbe su se pojavile nakon vesti da Rusija jača svoje vojne snage u Siriji, što je uzbunilo vojsku SAD i zvaničnike administracije.

Pročitajte još:

Zbog izjava TRAMP na meti Bilderberg grupe i Trilaterale!

TRAMP O SRBIJI: Nije trebalo bombardovati tu zemlju, pogledajte šta smo im uradili!

TRAMP ŠOKIRAO AMERIKU: Mi takođe moramo prihvatiti izbeglice iz Sirije!

SAD su zabrinute da će Rusija pozajmiti svoju vojsku sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu kako bi se on rešio terorističke grupe ISIS. Iako su SAD osnovale koaliciju za borbu protiv terorističke grupe, one se takođe protive Asadovom režimu i insistiraju na tome da se on svrgne s vlasti.

Trampovi komentari o spoljnoj politici su oštro iskritikovani i mogli bi da budu kamen spoticanja na njegovom putu ka Beloj kući.

On je žestoko iskritikovan u radio intervjuu početkom meseca, kada je pobrkao imena vrhovnih terorističkih lidera i pomešao Kurde sa iranskim Kuds snagama – elitnom vojnom jedinicom pod komandom Ajatolaha.

Tramp, koji se protivi nuklearnom sporazumu sa Iranom, takođe je rekao u petak da su SAD ojačale Iran tako što su napale Irak.

„Ja sam rekao da ne idu u Irak iako sam jedna od najratobornijih osoba koju ćete sresti. Verujem u vojsku, ali je invazija Iraka bila nepotrebna“, rekao je on.

„Potrošili smo 2 triliona dolara, izgubili na hiljade života i dobili gomilu ranjenih veterana. To je sve što smo dobili, a sad čak ne možemo ni da odemo tamo“.

Tramp je takođe rekao da su Irak i Iran bili u dosluhu po pitanju nafte u regionu.

„Irak i sada pregovara sa Iranom. Oni će se spojiti i Iran će dobiti naftu, dok će ostalo dobiti ISIS“, rekao je Tramp.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *