ТРАМП ОТКРИО шта је била највећа грешка у историји Америке

TRAMP OTKRIO šta je bila najveća greška u istoriji Amerike

20 septembra 2018

Vojna kampanja na Bliskom istoku je najveća greška Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je predsednik Donald Tramp u intervjuu za televiziju „Hil“.

„Najveća greška u istoriji naše zemlje je slanje snaga na Bliski istok, što je učinio predsednik Buš“, rekao je Tramp.Međutim, prema njegovim rečima, Obama je takođe postupio pogrešno kada je odatle povukao vojnike.

Tramp je podsetio na mnogobrojne žrtve i dodao da su Sjedinjene Države izgubile sedam biliona dolara na bliskoistočnu kampanju.

„Mogu da razumem građanski rat. Građanski rat je građanski rat. To je drugo. Povlačenje naših snaga sa Bliskog istoka je bila loša odluka za državu“, izjavio je predsednik SAD.

Prema ocenama Pentagona, rashodi za ratove u Iraku, Avganistanu i Siriji od 2001. do 2018. godine iznose 1,52 biliona dolara. Prema podacima Univerziteta Braun, do septembra 2017. godine Amerika je izgubila 5,6 biliona dolara na dva rata, kao i na vojne operacije u Pakistanu i Siriji. Osim toga, u tu sumu ulaze rashodi za nacionalnu bezbednost i zdravstveno osiguranje veterana.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Naravno da je Tramp u pravu,nisu trebali vojskom ulaziti na Blistok!

  2. Miraš says:

    Ovaj će biti ludji od obadva Buša zajedno jer priprema se na Iran. Isto tako velika greška biće što u vreme Trampove vladavine američka vojska ne povlači se iz Sirije, a ni iz Iraka. Zlo koje su Amerikanci naneli Sirijcima je ogromno, a tek šta reći o Iračanima, pa onda redom o svima ostalima. Bog će im morati suditi, ma koliko da je prispor. Amerikanci i ceo Zapad luduju i nadaju se da su im samo Rusi smetnja, pa ponovo luduju. Njihovo spuštanje na zemlju biće važan istorijski dogadjaj, a mnogima i čudan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *