ТРAМП ПОЧЕО ДA ХAПСИ: Рације у 6 држава, стотине мигранта у затвору

TRAMP POČEO DA HAPSI: Racije u 6 država, stotine migranta u zatvoru

11 februara 2017

trump-436t

Američka imaigraciona policija, u seriji racija, uhapsila je stotine migranata bez papira u nekoliko država SAD tokom ove nedelje.

Iz imigracione policije potvrđeno je da agenti ove nedelje upali domove i radna mesta u Atlanti, Čikagu, Njujorku, Los Anđelesu, Severnoj Karolini i Južnoj Karolini.

Tokom racija, koje su počele u ponedeljak i trajale do petka, otkrivene su desetine migrantaiz iz nekoliko zemalja Latinske Amerike, rekla je Džilijan Kristensen iz Ministarstva unutrašnje bezbednosti.

– Govorimo o ljudima koji su pretnja javnoj bezbednosti ili pretnja integritetu imigracionog sistema – rekla je Kristensenova, ukazujući da su većina privedenih ozbiljni kriminalci, uključujući i neke koji su osuđeni za ubistvo i nasilje u porodici.

Ova racija najveća je od kada je 26. januara Donald Tramp potpisao kontroverzni ukaz o zabrani ulasak migranta iz sedam većinski muslimanskih zemlaja.

U racijama, za koje su zvaničnici rekli da su organizovene s ciljem targetiranja i pronalaženja policiji poznatih kriminalaca, uhapšeno je i nekoliko imigranata koji nisu imali krivične dosijee.

To je očigledno odstupanje od sličnih racija koje su sprovođenje tokom Obamine administracije, a tada su hapšeni i deportovani samo ilegalni migranti koji su počinili neki zločin na teritoriji SAD i to da bi bili deportovani u svoju zemlju.

Tramp je obećao da će deportovati čak 3 miliona ilegalnih imigranta sa kriminalnim dosijeom. Prošlog meseca je takođe promenio politiku Obamine administracije da su prioritet deporatcija osuđeni ilegani migranti.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *