ТРАМП ПОДНОСИ ТУЖБУ против бивше помоћнице

ТРАМП ПОДНОСИ ТУЖБУ против бивше помоћнице

15 августа 2018

АМЕРИЧКА телекомпанија АВС објавила је да су правни заступници Доналда Трампа у његово име покренутли арбитражни спор против његове бивше помоћнице Оморосе Маниго-Њумен (44) коју председник САД оптужује да је прекршила уговор који је обавезује да ћути о „поверљивим информацијама“.

Тај уговор је био потписан 2016-те, у моменту када је Омороса добила једну од функција у Трамповом изборном штабу.

Маниго-Њумен је пре неколико месеци са скандалом била избачена из Беле куће, а управо је изашла из штампе њена књига која – како пишу амерички медији – није нимало повољна ни пријатна по шефа државе.

Јер, оптужује га да је расиста, да је мрзитељ жена и да уопште није квалификован да буде на челу државе.

Омороса је последњих дана – независно од књиге – објавила тајно направљене снимке својих разговора са Трампом и људима из његовог окружења.

Чак је објавила да има још много таквих снимака и да је спремна да их обнародује.

Ово јој се, међутим, лако може обити о главу јер може бити кривично гоњена због забрањених снимања у Белој кући у којој је за то потребна посебна дозвола.

На једном од објављених снимака – који је предала телеканалу NBC – чује се како разговара са шефом апарата Беле куће Џоном Келијем. Тај раговор је, примера ради, био снимљен диктафоном у такозваној Ситуационој соби Беле куће која је потпуно заштићена од прислушкивања.

Портпаролка Беле куће, Сара Сандерс, већ је оптужила Оморосу за „непоштовање националне безбедности“: А Трамп ју је назвао „јадним човеком“.

После свега, ко је Омороса Маниго-Њумен?

Родила се у Охају. Њен отац Томас Маниго је из франкофонског дела Луизијане, а био је убијен у обрачуну криминалаца када је она имала седам година.

Њен старији брат убијен је на сличан начин 2011-те.

Упоркос томе, Омороса је успешно студирала журналистику и изучавала Библију. она се показала као права self-made woman – реализујући истовремено своје и црначке и феминистичке снове.

Политичку каријеру је почела да прави 1990-те. У кабинету потпредседника САД Алберта Гора који је био много либералнији и од самог Била Клинтона.

Потом је Горова блиска сарадница, Мери Маергарет Оверби, признала да је ангажовање Оморосе било њена „главна кадровска грешка“. Она се, упркос, томе нашла у Трамповом изборном штабу, па у Белој кући.

Када ју је Гор истерао из Беле куће она је узела учећа у забавном тв-серијалу „Кандидат“, који се могао звати и „Новичок“, чији је и спонзор и фактички водитељ био Трамп. За то је и добио своју звезду у Холивуду.

Убрзо је добила место и у All-stars Celebrity Apprentice,коју је такође водио Трамп.

Она је у то време била више пута оптуживана за употребу такозваног n-word, то јест речи која почиње словом „н“, а не сме се јавно изговарати. Другим речима, за реч nigger.

У јулу 2016-те Омороса је на конгресу Републиканске партије стала на чело Афроамеричког поикрета за подршку Доналду Трампу, а потом се у белоиј кући нашла међу десетак његових помоћника.

Шта је Трамп – кад је Оморосу узимао за помоћника – очекивао од особе која је до нервног слома довела двоје учесника шоу-програма „Иза стакла“?

Најконтроверзннија епизода у Оморосином животу је ипак загонетна смрт њеног првог мужа – филмског глумца Мајкла Кларка Данкана који је био кандидован за „Оскара“ за улогу у „Зеленој миљи“. Био је висок 195 центиметара и огромне физичке снаге, а умро је у брачном кревету од срчаног удара у 55-ој години живота.

Она је – када је видела да он „тешко дише“ – наводно прво покушавала да га сама реанимира, а потом се „молила Богу као никад у животу“, па тек потом позвала хитну помоћ. Мајкл је два месеца био у коми и – умро.

Ла Тоја Џексон – сестра Мајкла Џексона – потом је оптужила Оморосу да да је „или убила мужа или му помогла да умре“.

У априлу прошле године она се удала за радикалног протестанбтског пастора са Флориде Џона Алена Њумена који је „регистровани демократа“ и радио је у кампањи Барака Обаме.

Упркос томе, Трамп је омогућио да се венчају у његовом хотелу у Вашингтону. Чак и наставак свадбене гозбе за 39 особа у Белој кући.

Трампу су неки већ поручили: не жали се поводом Оморосе ни на шта! У земљи у којој лик и шоу-емисија „Иза стакла“ постаје помоћник шефа државе – све је могуће.

KOMENTARI2 коментара

  1. Deda Micko says:

    Ова женица нема шансе, изнуриће је Трампоња са адвокатима, исисати крв до краја. То је и тражила.

  2. slobo says:

    ova Gorila mu savjetnik .A ja rugobe od zene .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u