ТРАМП ПОНОВИО – А САДА ЦЕО СВЕТ БРУЈИ О ТОМЕ: „Извињавам се Србији и Србима због бомбардовања!“

TRAMP PONOVIO – A SADA CEO SVET BRUJI O TOME: „Izvinjavam se Srbiji i Srbima zbog bombardovanja!“

13 oktobra 2016

65u6-trump_f

Kandidat Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio je da je bombardovanje Srbije bilo velika greška i rekao da će, ukoliko pobedi, ojačati veze SAD sa vlastima u Beogradu.

– Bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svetska rata, bilo je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu od koga su napravili haos – rekao je Tramp u ekskluzivnom intervjuu za beogradski časopis „Nedeljnik“.

On je podsetio da se i ranije izvinjavao Srbima zbog američke, a posebno politike Bila Klintona prema Srbima.

– Ojačaću našu vezu sa vladom u Beogradu. Kada preuzmem upravljanje zemljom, čitav kurs američke spoljne politike će biti bolji nego što je sada – rekao je Tramp.

Na pitanje da li bi mogao da spreči eskalaciju novog Hladnog rata i kakav je njegov odnos sa ruskim predsednikom Putinom, Tramp je rekao da bi s Putinom bio oštar, ali da bi voleo da sa Rusijom neguje prijateljske odnose, za razliku od onih kakve danas imaju dve zemlje.

– Samo tako bismo mogli da se borimo protiv Islamske države (ID) i drugih pretnji. Amerika će pod mojom administracijom imati bolje odnose sa Moskvom, gore svakako ne može da ima.

Republikanski kandidat za predsednika kaže da je aktuelna američka administracija obavila „užasno loš posao u borbi protiv džihadista“.

– Čak bih išao toliko daleko da kažem da su oni odgovorni što su ID i druge slične grupe uopšte nastale – rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, SAD su ostavile Irak na cedilu i povukle trupe, iako su svi generali govorili da je neophodno da ostave vojsku tamo i napravili vakuum koji je omogućio da teroristi bujaju u Iraku i Siriji.

– Vašington trenutno nema nikakav plan ni ideju kako da popravi situaciju – zaključio je Tramp.

KOMENTARI12 komentara

 1. Bole says:

  Lepo,lepo. Pametan čovek. Hoće da nas okrene od Rusa. A možda ovo i stvarno misli. Šta ga znaš.

  • Mudra sova says:

   Kurtoazna izjava. Bori se za srpske glasove u SAD-u. Naravno, Srbi nisu suviše pametni, već naprotiv, odveć naivni pa će popušiti i ovo, kao uostalom i sve dosad.

 2. Trifun says:

  Da li ja ovo vidim Predsednika Trampa kako se rukuje sa Predsednikom Seseljom?

 3. clinton says:

  Polagano se okrećete kao suncokret? hihihihi

 4. Dragan says:

  molim urednika ili redakciju da mi posslje ko i gdje u svijetu je ovo objavio. kaze cio svijet bruji a ja ne mogu nigdje vani da nadjem ko to bruji. hvala

  • Mudra sova says:

   Zar ti vjeruješ u pizdarije koje piše ovaj sajt?!? Nemoj mi reći da si toliko glup i naivan.

  • Lepi Milenko says:

   Laž, evo u Kuriru piše sve izfabrikovano u Srpskim novinama. Sada je Tramp ljut ko ris na Srbe.

 5. Derim says:

  E sad će Tramp pre dobiti metak u čelo nego mandat predsednika SAD. Samo veliki satan može na celo satanske drzave.

 6. Pero Joksimovic says:

  "...Tramp je rekao da bi s Putinom bio oštar, ali da bi voleo da sa Rusijom neguje prijateljske odnose...". Nuto kurca u slamnatom šeširu. Samo mrtav Amerikanac je dobar Amerikanac. Ta trapava bitanga je deset puta gori od one karakondžule Hilari Klinton.

 7. Mudra sova says:

  HAHAHAHA!!!! EVO JAVILO DA JE TA VIJEST IZMIŠLJENA!!! DOŠAO DEMANTIJ IZ SAD-A!!! LAŽOVI!!! HAHAHA

  • Bole says:

   Eto vidiš. A ko je demantovao i ko je preneo?

 8. Dimnjacar says:

  Trump se nikada nece izviniti Srpskom narodu, jer to ne dolikuje Amerikancima.Uostalom tad bi vec priznali krivicu ... pa bi odbrana Milosevica dobila na snazi. Tad bo morali da isplate celu odztetu i povuku svoju vojsku sa kosova i demontiraju najvecu Americku bazu u evropi. Ako Trump pobijedi americka politika bi se mogla ne znatno promijentii prema nama na bolje, u svakom slucaju bolje on, nego ona Azdaja. A u ostalom nas Vucic se gotovi sa Klintonima i nije na dobroj relaciji sa Trumpom ... tako da imajuci u vidu da je tu vlast koja ga ne prodzava ... mogao bi biti jos gori nego sto jeste. Izjava sa Putinom ostro i zajedno sa Rusijom nema smisla. Uostalom Trump je mason, klintonovi Iliminati ... kako bar pisu. Razlika ce samo biti u tom sta je vazno a sta nije nekoj od tajnih organizacija kojim pripadaju. Imam trenutno drugara u Americi, i kaze da su kao narod dobri, gostoljubivi ... i da nemaju pojma gde je Srbija, pa ni da je bombardovana. Pa bar od 50 ljudi koje pitas ... da zna neko, ali bas niko...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *