ТРАМП ПОРУЧИО: „Победио сам!“

TRAMP PORUČIO: „Pobedio sam!“

16 novembra 2020

Pobedio sam na izborima, napisao je američki predsednik Donald Tramp na svom Tviter nalogu. On nije detaljnije objasnio svoju novu poruku, a prethodno je napisao „svet nas gleda“, ponavljajući optužbe za izborne neregularnosti.

Tramp je poslao ovu poruku usred pokušaja da pravno ospori rezultate u pojedinim državama SAD, gde su mediji proglasili pobedu njegovog protivkandidata Džoa Bajdena.​Tramp je prethodno napisao kako je Ustav SAD prekršen tokom predsedničkih izbora održanih 3. novembra i „napadnut kao nikad ranije“. Dodao je kako „mediji lažnih vesti neprestano tvrde da je Džo Bajden izabran za predsednika, ne dajući našoj strani mogućnost da se pojavi“.

​Ponovio je da veliki broj posmatrača izbora nije mogao da prati brojanje glasova, te da su „demokrate promenile milione glasova u njihovu korist“ i da se „glasalo pošto su izbori završeni“.

​On je takođe ponovio optužbe protiv softvera za glasanje kanadske kompanije „Dominion“, koja ima predstavništvo i u Beogradu, za koji je naveo da nije bezbedan. Dodao je kako Ustav SAD neće dozvoliti da se održe „lažni rezultati izbora i glasanja poštom“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *