ТРАМП ПОРУЧИО: Подржаћу Србију!

TRAMP PORUČIO: Podržaću Srbiju!

7 decembra 2019

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković sastao se u Vašingtonu sa članovima kabineta predsednika SAD Donalda Trampa, ministrom za energetiku Rikom Perijem, ministrom za poljoprivredu Sonijem Perđuom i ministrom za rad i zapošljavaje Aleksom Akostom.

Članovi kabineta preneli su stav predsednika predsednika Donalda Trampa da je Srbija jedna od najvažnijih zemalja regiona, da će imati podršku SAD i da može očekivati još investicija američkih kompanija.Takođe, izrazili su veliko zadovoljstvo ekonomskim napredovanjem Srbije i liderstvom u pogledu obezbeđivanja stabilnosti u regionu.

Marinković se ranije sastao i sa šefom Republikanske partije u Kongresu SAD Kevinom Mekartijem, republikanskim kongresmenima Robertom Aderholtom i Džom Molenarom, s kojima je razgovarao o razvoju parlamentarnih odnosa SAD i Srbije.

Sagovornici su istakli da je od fundamentalnog značaja potpisivanje ugovora za izgradnju auto-puta deonica Pojate-Preljina Moravskog koridora koji će biti prvi digitalni i najširi autoput u Srbiji.

Marinković je zahvalio Kevinu Mekartiju na podršci i boljem razumevanju koje imaju predsednik SAD Donald Tramp i njegova administracija za Srbiju i njene legitimne interese na Kosovu i Metohiji, i istakao da je potrebno još veće američko angažovanje u cilju stabilizacije regiona i postizanja mira, dugoročnog i održivog rešanja.

Marinković je kongresmenima uputio poziv da dođu u Srbiju u što kraćem roku, kako bi postigli nove sporazume u oblasti ekonomije, obrazovanja, energetike i novih tehnologija.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. Slobodanka says:

  Sad nas rasprodaje gore nego stoku Amerikancima, a ovamo glumata rusofila.

 2. Slobodanka says:

  Eto zašto više ne kupuje rusko oružje za srpsku vojsku, odlučio se obrenović da ode ne samo u Beč nego pravac u Fašington.

 3. Slobodanka says:

  Kupio ga američki ambasador. Za koliko? Sećate se teksta: "DA LI ĆEMO NAJZAD DOBITI ODGOVOR: Zašto Srbija staje sa kupovinom oružja?!" - Evo Vam odgovora na to pitanje. Čim počne da cici-mici o našoj najbližoj braći Rusima, kao sad u Sočiju, znam da će *urva zahebati i Rusiju i Srbiju.

  • E.Lirsch says:

   Sace "car" da doperlija do Begisa sa jos jednim ORDENOM... Za Irinejovog "Blagodarenog koji se bori kao Lav"....

 4. persida says:

  Ne napadajte Vucka, trebaju mu pare od Amera kako bi mogao da od Putina kupi jos jedan orden. Ne mislite valjda da ga je dobio za dazbe.

 5. persida says:

  Ne napadajte Vucka, trebaju mu pare od Amera kako bi mogao da od Putina kupi jos jedan orden. Ne mislite valjda da ga je dobio za dazbe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *