ТРАМП ПОРУЧИО ТУРЦИМА: „Ако погине само један амерички војник…“

TRAMP PORUČIO TURCIMA: „Ako pogine samo jedan američki vojnik…“

8 oktobra 2019

Američki predseednik Donald Tramp upozorio je Tursku da tokom operacije koju izvodi na severu Sirije ne sme da nanese štetu američkim vojnicima koji se nalaze u toj oblasti.

„U ovom području ima 50 naših vojnika. To je malo područje. Ne želim da oni budu povređeni ili poginu… I rekao sam to predsedniku (Turske Redžepu Tajipu) Erdoganu:

Nemojte ih povrediti, inače će nastati veliki problemi“, istakao je Tramp.On je dodao i da se na severu Sirije nalazi do 70 hiljada zarobljenih terorista grupe DAEŠ i članova njihovih porodica, kao i oko 50 američkih vojnika.

„Tamo je 60-70 hiljada terorista sa porodicama, uključujući supruge terorista koji su ubijeni u borbama“, rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

Prema njegovim rečima, mnogi od ovih ljudi su državljani evropskih zemalja, a posebno Nemačke i Francuske, ali oni odbijaju da ih prime nazad. Sada, naglasio je Tramp, za su njih odgovornost preuzele Turska, kao i Rusija, Iran, Irak i druge zemlje.

KOMENTARI3 komentara

  1. Milan says:

    U Iranu Oružane snage SAD unete su na spisak terorističkih organizacija.

  2. Milan says:

    Ne bojte se. Neće Erdogan izazvati novi Vijetnamski rat. Koliko je briga velika? Vojska SAD nalazi se u više od 100 država sveta, a najveći broj američkih vojnika nalazi se u Japanu, Južnoj Koreji, Nemačkoj, Kataru i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

  3. persida says:

    Ako i poginu, nece osetiti jer su svi drogirani. Idi cica, odmori se, dosadio si i Bogu i narodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *