Трамп послао и трећу атомску подморницу према Сирији, у априлу 2017. тражио да Асад буде убијен

Tramp poslao i treću atomsku podmornicu prema Siriji, u aprilu 2017. tražio da Asad bude ubijen

5 septembra 2018

AMERIČKA udarna atomska podmornica klase „Los-Anđeles“, naoružana krstarećim raketama „Tomahavk“ prošla je Gibraltar i uputila se prema Siriji.

U akvatoriji Sredozemnog mora to je već trreća podmosnica SAD.U istočnom Mediteranu već su američki raketni razarači „Karni“ i „Ros“, koji takođe nose „tomahavke“.

Prema Siriji plovi i razarač „Vinston Čerčil“. I on nosi dirigovane rakete.

U Sjedinjenim Državama se, inače, pojavila knjiga poznatog novinara Boba Vudvorda pod naslovom „Strah. Tramp u Beloj kući“ u kojoj se tvrdi da je predsednik SAD već naređivao da se „uništi Bašar Asad“.

The Washington Post“ iz te knjige objavljuje i ovaj izvod:

„Nakon što je sirijski lider u aprilu 2017-te priredio hemijski napad na civile, Tramp je telefonirao (šefu Pentagona) Matisu i preneo mu da želi da „diktator bude ubijen“.

Navodno je tada Matisu rekao: „Hajde da ga ubijemo! Hajde! Hajde da pobijemo većinu njih“.

Vudvord u knjizi tvrdi da je Matis tom prilikom obećao Trampu da će se postarati da bude tako, ali je navodno svom pomoćniku odmah rekao da nema nameru da ubija Asada:

„Ništa takvo nećemo učiniti. Delovaćemo uravnoteženo“.

Na kraju su Amerikanci izveli svoj poznati raketni udar kokoji u Siriji nije promenio ništa.

Razarači „Porter“ i „Ros“ raketirali su sirijsku avio-bazu „Šajrat“. Ispalili su 59 raketa „Tomahavk“ ,ali su do baze stigle samo 23.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miraš says:

    Sada im je stanje u Siriji alarmantnije jer ako sirijska vojska i saveznici poraze teroriste u Idlibu onda bi to bio kraj sirijskog rata a zatim ubrzo i kraj američkog vojnog prisustva u Siriji. "S druge strane ako Idlib ostane ovakav kao što je sada, inkubator Al Kaide, onda on neće biti pretnja samo za Siriju već i za ceo svet jer su teroristi u toj provinciji trenutno zaokupirani ratovanjem, ali ako im se dozvoli mirno postojanje, onda će upravo to biti mesto gde će se osmišljavati novi veliki globalni teroristički napadi" - upozorio je general Muhamed Abas, poznati sirijski vojni analitičar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *