ТРАМП ПОСТАВИО УЛТИМАТУМ СЗО

TRAMP POSTAVIO ULTIMATUM SZO

19 maja 2020

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je da će Vašington u putponosti obustaviti finansiranje Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i revidirati svoje članstvo u njoj ukoliko ta organizacija u narednih 30 dana ne realizuje sve reforme koje zahteva Amerika.

Prema rečima šefa Bele kuće, njegova administracija je izvršila analizu neuspešnog, po njegovom mišljenju, reagovanja Svetske zdravstvene organizacije na pandemiju virusa korona.„Provera je potvrdila mnoge ozbiljne strahove koje sam izražavao poslednjih mesec dana i otkrila nove, na koje je trebala da reaguje SZO. Posebno zabrinjava otsustvo nezavisnosti organizacije od Kine“, navodi se u pismu Trampa koje je objavio na tviteru.

Predsednih traži od SZO da izvrši značajna poboljšanja, među kojima su „pokazivanje nezavisnosti od Kine“.

„Jasno je da su vaše sistematske greške i greške organizacije u reagovanju na pandemiju koštale mnogo ceo svet“, navodi se u pismu.

Tramp je naglasio da je već počeo da razgovara sa SZO o reformi organizacije.

SAD su najveći donator SZO. Američki predsednik je privremeno obustavio finansiranje SZO 14. aprila, optuživši tu organizaciju da promoviše „kineske dezinformacije“ o pandemiji virusa korona i poručivši da će njegova administracija preispitati rad SZO.

Zvaničnici SZO su negirali te tvrdnje, a Kina je insistirala da je postupala transparentno i otvoreno.

„Uzimam hidroksihlorokin kao preventivu nekoliko dana“

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da više od nedelju dana koristi hidroksihlorokin, lek za malariju, kako bi sprečio da se zarazi korona virusom.

„Koristim ga poslednjih nedelju i po dana. Jednu pilulu svaki dan“, rekao je juče Tramp novinarima, a preneo Rojters.

Tramp je ranije promovisao upotrebu hidroksihlorokina kao mogućeg način lečenja korona virusa, uprkos upozorenjima zdravstvenih radnika.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gardista says:

    Bravo trampavi

  2. Rista says:

    Šta "uprkos upozorenjima zdravstvenih radnika"? Kojih? Ti sigurno nemaju pristup Trampu i verovatno su SZO lekari. Kao Kon, na primer.(Ne znam direktno o Konu ali sam pročitao da ga plaćaju 190 hiljada dolara godišnje). Pa sigurno Tramp ne pije lekove koje pije bez detaljne analize svojih lekara koji sigurno nisu amateri a nisu ni članovi SZO ekipe. Lekari su mu preporučili a ja ne verujem ni da bi on znao za te lekove bez lekara. Nije on doktor. A što se tiče ukidanja finansiranja SZO koje je, koliko shvatam već na snazi, Gospon Gejc, pozdravi se sa svojom lovom uloženom u SZO. Saćeš da vidiš kako lekari u krizi klamaju. Pregovori sa SZO su samo malo različiti od tritija koje je morala potpisati Kina. I ovi će potpisati. A pogrešno vođenje "pandemije" od strane SZO je po Trampu nečuvena izolacija koja je nametnuta ljudima sveta. Tramp nije bio za izolaciju. Izolaciju računa kao svoj poraz i besan je ko ris. Mislim da će SZO gore proći od Kine, a sama Kina, bila kriva ili ne, imaće višedecenijske direktne posledice koje će na kraju uz pomoć medija Amerike i Srbije, postati istorijski balast Kine. Uopšte nije važno jel kriva ili ne. Mi Srbi znamo kako se to namešta.

  3. Rista says:

    Vidim da medijski horor zvani "pandemija korone" jenjava i da se polako skreće na druge teme. Pa dok je još aktuelno, da kažem i ovo. Ma šta bila, "pandemija korona" očigledno nije imala za cilj ogroman broj žrtava. O tome jasno svedoče mikro brojke "stradalih" od korone. Te mikro brojke su nadgradili Kon-ovi, mediji i sluđeni političari. Ne verujem da postoji i jedan političar na svetu koji je mere "zaštite" podržao svim srcem. Korona je imala drugi cilj, svedoci smo da je jedan očigledan cilj ostvarila i to uz minimalni broj žrtava(hvala im za to), a koji još ciljevi treba da se postignu, videćemo. Naziru se pomalo, ali se bojim da će nas svaki put zaprašivati izjavama za i protiv tako da nikada nećemo saznati pravu istinu. Nije važno, ali je važno da se pozatvarani ljudi što pre puste iz torova i da nastave da pasu travu kao i uvek. Šta se tu može kad nam takav genetski kod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *