ТРАМП ПОТПИСАО, да ли свет креће на пут без повратка?

TRAMP POTPISAO, da li svet kreće na put bez povratka?

9 marta 2018

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je okvirni sporazum o uvođenju tarife od 25 odsto na uvozni čelik i 10 odsto na aluminijum.

Od tarife su, za sada, izuzeti Meksiko i Kanada, javio je Glas Amerike.

Tramp smatra da svojim predlogom štiti američke radnike, koji su kritikovali republikance u Kongresu, dok su američki saveznici najavili da će uzvraititi na spornu meru.

Tramp je uveo tarife na dan kada je 11 zemalja potpisalo Sveobuhvatni progresivni sporazum za transpacifičko partnerstvo (CPTPP), čiji je cilj ukljanjanje prepreka u trgovini.

Američki predsednik ranije je na Tviteru poručio da SAD moraju da štite i razvijaju svoju industriju čelika i aluminijuma i istovremenu „pokažu veliku fleksibilnost i saradanju sa onima koji su pravi prijatelji“ i koji SAD tretiraju pošteno kada je reč o trgovini i vojci.

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Naravno da kreće! Kad je Gospod Bog poručio ljudskom rodu i sotoni u Svetom Pismu(a nisam našao nigde da Bog laže,ili da je lagao)da će ono šta je bilo sa Sodomom i Gomorom biti mala "pesma"u odnosu šta čeka ovaj svet,onda je ovakva situacija sasvim normalna! I zato hvala Bogu! Oni koji veruju u vaskrsnuće ne treba da brinu! Koji ne veruju njihova je dobra volja i lični izbor,pa ih ne treba osuđivati zbog toga!

  • Perun says:

   Ako su građani Sodome i Gomore uništeni zato što su bili razvratni, hajde da vidimo kakvi su bili božji miljenici i pravednici Lota i njegova porodica...... Možda tu nađemo odgovore koji nam nedostaju....... Saznanja će mo dobiti čitajući prvu knjigu Biblije, naslovljenu kao Postanje, poglavlja broj 18, 19 i 20....... Da vidimo kako stoje stvari sa PRAVEDNIM Lotom i njegovom PRAVEDNOM porodicom...... Po Bibliji, nakon bezbednog izlaska iz Sodoma, uz božju pomoć, on se sa svoje dve ćerke nastanio u jednoj pećini na brdu pored grada Sigora. I šta je bilo onda? Živeli su srećno do kraja života?....... Da vas ne držim u neizvesnosti, odgovor je u već pominjanom poglavlju 19, u stihovima 31-38, u kojima starija Lotova ćerka kaže mlađoj: ”Naš je otac star, a nema čoveka u okolini da k nama dođe, kao što je u celoj zemlji običaj. Hajde da damo ocu vina da se napije, pa da legnemo sa njim, da bi se očuvao rod oca našeg”!?....... Neverovatno? Šokantno? Neprihvatljivo? Nemoralno? Skandalozno? Bilo kako bilo, ono što je rečeno bi učinjeno, pa obe Lotove kćeri ”zatrudneše od oca svoga i rodiše mu sinove Moava i Ven-Amina, od kojih nastadoše istoimeni narodi Moavci i Amanci.”........ E, baš lepo!

  • Perun says:

   Da vidimo šta knjiga postanja kaže o pravedniku Avramu, Božijem miljeniku……. Dakle, ono najvažnije o Avramu, koga često nazivaju ocem svih naroda, što će reći i našim ocem, saznajemo u poglavlju 12, stihovi 2-4 te iste knjige Postanje, gde Gospod kaže Avramu: ”Od tebe ću veliki narod učiniti i blagosloviću te i proslaviću ime tvoje… Blagosloviću one koji tebe blagosiljaju i prokleću one koji tebe proklinju, i u tebi će biti blagoslovena sva plemena na zemlji.”............ Nesumnjivo da je Avram Gospodov direktni izabranik i miljenik. I sve bi to bilo lepo, ali u istom poglavlju u stihovima 10-20 saznajemo da zbog velike gladi u zemlji Hananskoj, Avram sa svojom ženom Sarom odlazi u Egipat. U strahu da ga zbog Sarine vanredne lepote Egipćani ne ubiju, a nju uzmu za sebe, dogovore se da kažu kako mu je ona sestra. Faraon, opčinjen Sarinom lepotom, zaljubljuje se i ženi se njome!? Pored sveprisutnog, sveznajućeg i svevidećeg Gospoda i Sarinog živog i prisutnog muža!? Interesantno, nema šta, mada neshvatljivo i neprihvatljivo............ Ali, ima i dalje i ”bolje”. Jer ”nje radi on – faraon – dobro postupaše prema Avramu i Avram dobi od njega ovaca i goveda, magaraca, sluga i sluškinja i kamila”. Međutim, Gospod koji je sve ovo dozvolio, iznenada i neobjašnjivo ”pusti velika zla na faraona i na dom njegov zbog Sare žene Avramove”. Na potpuno nedužnog čoveka, koji je doveden u zabludu lažima božjeg miljenika. Posle svega, faraon pitajući Avrama zašto ga je prevario naređuje svojim slugama ”da isprate njega i ženu njegovu sa CELOM IMOVINOM NJIHOVOM.”.......... ”E, tu me obuze bes. Jer ako je sve do ovde priča mogla da prođe kao neka metafora o borbi za opstanak i preživljavanje, božjeg izabranika i oca svih budućih naroda na zemlji, ovi imovinsko-finansijski detalji sve to negiraju. Možda se nećete složiti sa mnom, ali jedno je zarad spasavanja golog života dozvoliti da vam se žena pred vašim očima uda za drugoga, a sasvim drugo kada vi u zamenu za taj ”mali ustupak” od njenog novog muža ne samo dobijete već i prihvatite nešto ”keša”. Onda mu to dođe kao prostitucija i podvođenje sopstvene žene................ A to je izgleda Gospodu milo, jer je sve to dozvolio.

 2. Zoran says:

  Ma jok trebalo da zaposli radnike po stranim fabrikama u Americi i da im da po koju hiljadarku po zaposlenom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *