ТРАМП ПОЗВАО БАЈДЕНА ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ ЗБОГ АВГАНИСТАНА

TRAMP POZVAO BAJDENA DA PODNESE OSTAVKU ZBOG AVGANISTANA

16 avgusta 2021

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao je aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena da podnese ostavku zbog dešavanja u Avganistanu, gde su talibani (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) preuzeli kontrolu nad zemljom posle povlačenja snaga SAD.

Tramp je u saopštenju ocenio da je vreme da Bajden podnese ostavku zbog onoga što je dozvolio da se dogodi Avganistanu, porast broja obolelih od kovida 19, uništavanje energetske nezavisnosti SAD i sakaćenja ekonomije, prenosi Njujork post.

Talibani su juče, posle brze ofanzive u kojima su osvojili najveći deo Avganistana, ušli u glavni grad Kabul i istakli zastavu na predsedničkoj palati.

Predsednik Ašraf Gani napustio je zemlju.

KOMENTARI3 komentara

 1. Rista says:

  Mali je ljubomoran. Povlačenje američke vojske iz Avganistana je započeo Tramp. Bajden mu oteo svu politiku i sve dobro što je Tramp radio i sada samo nervira Trampa. Obzirom da je, bar za sada, uspešno preboleo ekspres i nasilno smenjivanje, izgleda da ga spremaju za novog precednika ali da prvo nauči da sluša a onda da radi kao Bajden. Ko zna! Bajden je Tramp Drugi a ako Tramp bude dobar, možda bude Bajden Drugi. Bajden i Tramp su dokaz da se američka politika uopšte ne menja. Interni sukobi uopšte ne utiču na politiku amerike.

  • DrDre says:

   Predsednici se ne pitaju. Ovo sa Avganistanom je taktičko povlačenje i konsolidovanje USA snaga za dalje akcije. Ne liči mi na slabljenje nihove vojske već na premeštanje snaga u skladu sa novim vojnim planovima. Uzlaze i ostavljaju vruće krompire Rusiji i Kini kako bi trošile novac, ljudstvo i snagu. Ameri su tamo uzeli sve što im je trebalo i završili su pljačku.

 2. 1389 says:

  Ameri se ne razporedjuju na drugu lokaciju, Kina nema namere da ulazi u Afganistan, jer ima dosta posla sa Tajvanom, Rusi su jednom već bili na tankom ledu, drugi put jim se ne ide. Ameri su bacili previše para u Afganistan, zato su se uračunali, jer nisu ni svesni da jim Kina može pogoršati planove. Prosto ameri su odlučili, da nema tih para koje bi mogle da srede demokratiju u Afganu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *