ТРАМП: Правим базе на Месецу и Марсу! РУСИ МУ ОДМАХ ОДГОВОРИЛИ И ИСМЕЈАЛИ ГА

TRAMP: Pravim baze na Mesecu i Marsu! RUSI MU ODMAH ODGOVORILI I ISMEJALI GA

6 novembra 2018

Američki predsednik Donald Tramp planira da pošalje vojsku u svemir. On je najavio formiranje Svemirskih snaga, kao šestog reda u okviru svoje armije, koji će početi sa radom 2020. godine sa ciljem da bije ratove u kosmosu i odvrati sve bezbednosne pretnje.

Međutim, Rusi poručuju da su te ideje vrlo opasne i da će teško proći, budući da se svi svemirski letovi isključivo obavljaju pomoću ruskih kapsula „Sojuz“.

Hoće nove ratove

Trampova administracija od juna ove godine radi na formiranju Svemirskih snaga kako bi predsednik potvrdio dominaciju u kosmosu.

– Ne postoji mesto kao kosmos. Želimo da formiramo stalne vojne baze na Mesecu i Marsu. Napravićemo i Svemirske snage, koje će činiti pripadnici elitnih specijalnih jedinica. Amerika će biti spremna da vodi ratove u svemiru – naveo je Tramp.

On je dodao da je svoje namere saopštio generalštabu.

– Naredio sam predsedavajućem generalštaba Džozefu Danfordu da počne sa radom na Svemirskim snagama. One će biti izjednačene sa ostalim vojnim redovima, Kopnenom vojskom, Ratnim vazduhoplovstvom, Ratnom mornaricom, Marincima i Obalskom stražom – naglasio je američki predsednik, iako njegove najave tek treba da potvrdi Kongres.

Ipak, potpredsednik SAD Majk Pens je optimističan.

– Sve prethodne administracije negirale su bezbednosne pretnje koje dolaze iz svemira. Moramo da potvrdimo svoju prevlast, zbog ratobornog ponašanja Rusije i Kine – rekao je Pens.

Čim su te namere objavljene, ruske diplomate i političari su oštro reagovali.

– Militarizacija svemira je put u propast. Nadam se da američka politička elita još ima zdravog razuma – rekao je šef komiteta za bezbednost ruskog parlamenta Viktor Bondarev.

Rusi ga ismejali

Bela kuća je nedavno i na Tviteru potražila predloge građana o dizajnu novog loga Svemirskih snaga. Među prvima se javila ruska ambasada u SAD, koja im je dala savet. Oni su postavili fotografiju loga svoje Kosmičke vojske koja funkcioniše u okviru Vazduhoplovnih snaga. Ispod su postavili i poruku, koju su mnogi ocenili kao pokušaj ismevanja Trampove buduće jedinice

– Dobro jutro, Svemirske snage! – objavila je ruska ambasada.

Ubrzo potom, ruski stručnjaci su istakli da će ideja američkog predsednika teško uspeti bez ruskog odobrenja.

– SAD više nemaju svemirske brodove jer su ih 2011. izbacili iz upotrebe. Od tada, američki astronauti lete u kosmos isključivo u ruskim „Sojuz“ kapsulama. Sve i da zamislimo da Moskva pristane da prevozi vojnike SAD u svemir, to bi opet bilo nemoguće jer američki zakoni izričito brane vojnu saradnju sa Rusijom – naveli su eksperti iz Moskve.

Pored toga, sve i da Kongres prihvati formiranje Svemirskih snaga, postoji pravni problem za to. Naime, SAD su 1967. potpisale Sporazum o svemiru i obavezale se da neće postavljati baze na Mesecu i drugim svemirskim telima. Tim dokumentom zabranjeno je i korišćenje oružja za masovno uništenje u kosmosu.

Širi se na kosmos, a pravi ograde na Zemlji

Američki predsednik Donald Tramp hoće da proširi vojsku na svemir dok na Zemlji pravi ograde, pišu svetski mediji. On je juče postavio hiljade kilometara bodljikave žice na granici sa Teksasom kako bi zaustavio karavan sa migrantima iz Centralne Amerike.

– Primetio sam da je na granici osvanula predivna bodljikava žica. Tu nam je i vojska – rekao je Tramp, koji je prethodno najavio da će vojnici pucati na migrante, ali je za vikend povukao tu naredbu.

Ilon Mask nema dilemu: Proširićemo civilizaciju

Trampov plan sa ushićenjem je prihvatio milijarder Ilon Mask, osnivač „Tesle“ i firme za komercijalne svemirske letove „Spejs iks“.

– Mislim da treba da imamo baze na Mesecu i Marsu da bi se branili od napada. To nam u budućnosti možda omogući da proširimo našu civilizaciju i van Zemlje – istakao je Mask.

(Informer)

KOMENTARI9 komentara

 1. Deda Micko says:

  Prevezite kretena Trampa na drugu planetu, a od Rotsilda naplatite prevoz. Gde ces lepse.

 2. Milan says:

  To je samo razlog da se štampa više dolara jer štamparija ne sme da stane. A za ovakve projekte joj je obezbeđen bezprekidni rad

  • SLAVKO-KNIN says:

   Amerika ima i tehnologiju ima i novce tako da oni bez problema mogu te baze napraviti u svemiru.Rusi niti imaju tehnologiju niti imaju novce.Rusima kad bi bilo dati i tehnologiju i novce oni to nebi znali napraviti.Jer nebi imali sacim u svemir svu tu opremu i materijal ocerati gore.Zamislite cime bi ocerali gore recimo 100 tona cimenta???Cime bi ocerali gore 100 tona kreca??200 kubika sodera???200 tona zeljezne armature???? I na kraju krajeva kako bi Rusi gore mjesali taj beton cak i kad bi sav ovaj materijal uspjeli u svemir ocerati????Jer ki sto znate u svemiru vlada bestezinsko stanje sve lebdi gore.Zamislite situvaciju dje Rusi u svemiru pokusavaju ubaciti lopatom u mjesalicu ciment krec pjesak vodu???? A sve to nece da udje u mjesalicu vec se sve to rasprsi oko nji??????Dakle nema teoretske samse da Rusi mogu take gradjevinske poduhvate u svemiru izvesti???Ametikanci vjerovatno mogu jer imaju tehnologiju jer su vec nesta zidali gore.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Haaaa-haaaaa-haaaaaa...kauboji i kaubojska "tehnologija" :-))) Svako danas zna, ko ima IQ bar 80, da su kauboji lažirali let na Mesec. Oni nisu sposobni ni tehnološki ni finansijski za to, a o Marsu da ne pričamo bespotrebno. Naravno, u tom horu ridikula i lopova poput Trumpa odmah se javio glavni kaubojski lažov za "svemirske tehnologije", hazarki jevrejin Ilon Musk, saradnik američke industrije svemirskih laži, koji je odmah namirisao krv i nove projekte za njegove CGI crtane filmove teške milijarde budžetskog novca.

 4. Lekar says:

  Jevreji

 5. Vojna i ojdesve says:

  Najbolje je da idu... I da nee see vrate... Samo cekaj malo, pa tamo je aliens... Sigurni, sigurno ceka odred svemirskih specijalaca... Lep vam put za Mars, pozdravi mi moju Baku, I ona tako je poshla...

 6. doktrina soka says:

  Ovog Trampa je ona duboka drzava,koja je u qvurcu,postavila da se zahebava i cirkusira na globalnim medijima,dok ovi u dubokoj rupi ne izmisle kako da porobe svijet,a moglo bi im se desiti da im se rupa samozatrpa.

 7. Budi Bog s nama says:

  E ljudi, samo se vi smejte i podsmevajte ali ovi letači koji su osvajali Mesec onoliko puta, sada još i više ima da snime u studiju baze kako na Mesecu i Marsu tako i širom galaksije, mister Spok je to već davno savladao sa svojim vulkancima, zašto ne bi i ovaj zemljanin.

 8. Budi Bog s nama says:

  Sede dva indijanca na brežuljku i gledaju Mesec, pa će ti mlađi indijanac "Deda a što sedimo i gledamo Mesec?". "Pa vidiš sinko, ovi šašavi bledoliki će jednog dana sigurno otići odavde i na Mesec i sve ovo što je bilo nekad naše ovde, ponovo će biti naše." Da, samo još da neko pusti buvu kako je našao zlato na Mesecu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *