ТРАМП ПРЕДЛОЖИО Русији и Кини решење проблема

TRAMP PREDLOŽIO Rusiji i Kini rešenje problema

5 aprila 2019

DONALD Tramp je izjavio da Sjedinjene Države nude Rusiji i Kini mogućnost trojnog dogovora o smanjivanju rashoda na naoružanje.

Nakon pregovora sa kineskim vicde-premijerom Liu He na istu temu je dodatno rekao:

„Rusija, Kina i mi proizvodimo oružja na stotine milijardi dolara, uključujući i nuklearno oružje. To je naprosto smešno. Mogao bih da kažem da će se i Kina i Rusija složiti da to nema smisla“.Ovaj Trampov nastup su prenosile američke televizije, a one je Moskvi i Pe+kingu predložio  da se utroje dogovore da ne proizvode oružja koliko proizvode sada:

„Naše tri zemlje se mogu usaglasiti da prekinu da troše novac na naoružanje i da ga preusmere u produktivnije stvari u interesu dugotrajnog mira“.

Američki predsednik se posle izgovorenog direktno obratio kineskom vice-premijeru sa molbom da kaže šta misli o ideji da se novac (koji se troši na oružje) „preusmeri u druge svrhe“.

Liu je odmah rekao: „Mislim da je to veoma dobra ideja“.

Tramp je nedavno objavio da SAD napuštaju Sporazum o raketama srednjeg i malog dometa, ali je potom dopustio mogućnost da Moskva, Peking i Vašington umesto njega zaključe novi još sveobuhvatniji sporazum.

Predsednik SAD  se pre susreta sa Liu obratio Meksiku i saopštio da mu daje godinu dana da povede ozbiljnu borbu sa tokovima droge koje preko njegove teritorije vode u SAD.

Istovremeno je Meksiku zapretio da će Vašington – ako se dotok droge preko te zemlje u SAD  makar bitno ne smanji –uvesti carine na njenu robu, pogotovo na automobile.

„Ako ni to ne zaustavi drogu – zatvorićemo granicu sa Meksikom“ – otvoreno je zapretio Tramp.

 

KOMENTARI4 komentara

 1. GvanGi says:

  Smešno je kad nešto ovako pročitaš budući da usa troši na naoružanje kao sve ostale zemlje zajedno! Evo šanse Trampe, da na ličnom primeru pokažeš šta je dobro za svet i smanjiš unilateralno rashode za naoružanje!

 2. rodja says:

  "DONALD Tramp je izjavio da Sjedinjene Države nude Rusiji i Kini mogućnost trojnog dogovora o smanjivanju rashoda na naoružanje."... Slagaće kao i sve do sada što kažu i predlože!!! Kauboji se drže date reči kao što sito drži vodu.

 3. padre says:

  Ajde prvo vi spustite troškove na nivo Rusije i Kine, pa onda da vidimo!Uostalom, zna se šta takve ponude znače, prvo ostali da urade, pa će onda mi da razmislimo dali das ne povećamo!

 4. padre says:

  Pa kaže Tramp, to više nema smisla, znate li vi, koliko ovo vaše naoružavanje mene košta?Da barem kupujete od nas,pa u redu, ali ovako?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *