ТРАМП ПРЕКРАЈА ГРАНИЦЕ У АФРИЦИ

ТРАМП ПРЕКРАЈА ГРАНИЦЕ У АФРИЦИ

11 децембра 2020

Мароко је признао САД 1777. године, стога приличи да признамо суверенитет ове земље над Западном Сахаром, написао је на Твитеру амерички председник Доналд Трамп.

Објава је уследила након склапања споразума о нормализацији односа између Израела и Марока уз посредство САД, у оквиру којег је Трамп признао суверенитет Марока над Западном Сахаром.– Данас сам потписао проглас о признавању суверенитета Марока над Западном Сахаром – потврдио је Трамп на Твитеру.

– Озбиљан, кредибилан и реалан предлог аутономије (те територије) Марока једина је основа за праведно и дуготрајно решење за трајни мир и просперитет – додао је Трамп.

Он је склапање споразума о нормализацији односа Марока и Израела оценио као историјски пробој за постизање мира на Блиском истоку.

Споразум предвиђа успостављање дипломатских и званичних контаката између Марока и Израела, летова кроз ваздушни простор ових земаља, као и директних летова.

У склопу договора амерички председник Доналд Трамп се сложио да призна суверенитет Марока над Западном Сахаром.

Мароко у Западној Сахари већ деценијама води борбе с покретом Фронт Полисарио који подржава Алжир, а који тежи успостављању независне државе на овој територији.

KOMENTARI3 коментара

  1. I Love persida says:

    Tako i dete koje ne zna šta da radi pa gura prst mami u pupak. Kongres mu je dao novu zvečku pa ako razbije, razbije. A oni će sa Bide-om da rade nešto konkretno. Samo mu nije Melany napravila onaj čuperak kao što to ima Denis Napast.

  2. I Love persida says:

    Vauu! Kongres sada ima istovremeno dva predsednika us. Možda bi mogli i ove da kloniraju da naprave još par komada, ima bre ljudi puno posla u čitavom svetu. Predsednike treba svo vreme klonirati dok ne klonu.

  3. Biogradlija says:

    Opet židovski lobi.Drže tog Trumpetaša u malom prstu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u