ТРАМП ПРЕКРАЈА ГРАНИЦЕ У АФРИЦИ

TRAMP PREKRAJA GRANICE U AFRICI

11 decembra 2020

Maroko je priznao SAD 1777. godine, stoga priliči da priznamo suverenitet ove zemlje nad Zapadnom Saharom, napisao je na Tviteru američki predsednik Donald Tramp.

Objava je usledila nakon sklapanja sporazuma o normalizaciji odnosa između Izraela i Maroka uz posredstvo SAD, u okviru kojeg je Tramp priznao suverenitet Maroka nad Zapadnom Saharom.– Danas sam potpisao proglas o priznavanju suvereniteta Maroka nad Zapadnom Saharom – potvrdio je Tramp na Tviteru.

– Ozbiljan, kredibilan i realan predlog autonomije (te teritorije) Maroka jedina je osnova za pravedno i dugotrajno rešenje za trajni mir i prosperitet – dodao je Tramp.

On je sklapanje sporazuma o normalizaciji odnosa Maroka i Izraela ocenio kao istorijski proboj za postizanje mira na Bliskom istoku.

Sporazum predviđa uspostavljanje diplomatskih i zvaničnih kontakata između Maroka i Izraela, letova kroz vazdušni prostor ovih zemalja, kao i direktnih letova.

U sklopu dogovora američki predsednik Donald Tramp se složio da prizna suverenitet Maroka nad Zapadnom Saharom.

Maroko u Zapadnoj Sahari već decenijama vodi borbe s pokretom Front Polisario koji podržava Alžir, a koji teži uspostavljanju nezavisne države na ovoj teritoriji.

KOMENTARI3 komentara

  1. I Love persida says:

    Tako i dete koje ne zna šta da radi pa gura prst mami u pupak. Kongres mu je dao novu zvečku pa ako razbije, razbije. A oni će sa Bide-om da rade nešto konkretno. Samo mu nije Melany napravila onaj čuperak kao što to ima Denis Napast.

  2. I Love persida says:

    Vauu! Kongres sada ima istovremeno dva predsednika us. Možda bi mogli i ove da kloniraju da naprave još par komada, ima bre ljudi puno posla u čitavom svetu. Predsednike treba svo vreme klonirati dok ne klonu.

  3. Biogradlija says:

    Opet židovski lobi.Drže tog Trumpetaša u malom prstu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *