ТРАМП ПРЕШАО У КОНТРАНАПАД: Оптужио Хилари Клинтон…

TRAMP PREŠAO U KONTRANAPAD: Optužio Hilari Klinton…

6 januara 2018

DONALD Tramp kao da je odlučio da pređe u kontranapad prtovi „vašingtonskog blata” koje mu `pije krv` otkako je ušao u Belu kuću.

Upravo je optužio bivšu državbnu sekretarku Hilari Klinton, koja mu je bila rival na predsedničkim izborima, da je „u zaveri sa Federalnim istražnim biroom (FBI) i Rusijom”,

Na svom Tviter-nalogu napisao je: „Sada kada je postalo jasno  da su čista laž bile tvrdfnje da sam bio u dilu sa Rusijom, postaje jasno da je postojala samo zavera između Hilari Klinton i FBI i Rusije”.

Povodom optužbi Demokratske partije SAD, a i same Klintonove, da je Tramp pobedio samo zahvaljujući ruskom mešanju u izbore – trenutno istragu vode tri kongresna komiteta i specijalni tužilac Robert Muler.

Tramp je – otkako te istrage traju – bio optuživan čak i da je sa kremljom napravio zaveru protiv same američke demokratije. Mežutim, sada on, evo, prebacuje lopticu na drugu stranu i tvrdi da je Klintonova bila povezana sa ruskim vlastima.

Prethodno je, još početkom prošle godine, optužio svoju bivšu rivalku da je kao državna sekrtetarka prepustila Rusiji 20 odsto američkog uranijuma. Čak je izneo optužbu da je za to brat Džona Podeste, šefa izborne kampanje Klitnonove, dobio 180.000 dolara mita.

Da Tramp neće odustati, svedoči i to što je od Ministarstva pravde SAD zatražio da utvrdi zbog čega je FBI, u vreme kada je izborna kampanja bila na vrhuncu, odustao od podizanja optužnice protiv Klintonove iako je na čelu Stejt departmana kršila pravila u vođenju službene prepiske.

Tramp otvoreno tvrdi da je FBI time podržao njegovu rivalku.

Indikativno je da je izdanje The Hill upravo danas objavilo da je FBI otvorio novu istragu protiv Klintonove. Povodom njenog dobrotvornog fonda Clinton Foundation.

Predmet istrage je: da li je američka država pomagala onima – državama i pojedincima – koji su donirali Clinton Foundation. A takođe: da li je fondacija Bila i Hilari Klinton plaćala uredno poreze.

Clinton Foundation je osnovana 1997-me dok je Bil Klinton bio na čelu SAD.

Već su se pojavile tvrdnje da je ta fondacija 2014-te samo jednu trećinu svojih prihoda usmerila u dobrotvorne i humanitanre svrhe.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Samo uzmeš stari recept,komunjara i čifuta,likvidacija fizička i završen posao! Dok to ne uradiš piće ti kkrv! Nema ti druge,jer su koreni "duboke države" duboki i još uvek truju svet!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *