ТРАМП ПРЕТИ САВЕЗНИЦИМА: Или плаћајте нашу сјајну војну заштиту или се штитите саме

TRAMP PRETI SAVEZNICIMA: Ili plaćajte našu sjajnu vojnu zaštitu ili se štitite same

12 novembra 2018

DONALD Tramp objavio je na Tviteru da se „tek vratio iz Pariza“ s obežavanja 100. godišnjice okončanja Prvog svetskog rata gde je liderima država saveznica poručio da Vašington plaća „hiljade milijardi dolara“ za njihovu vojnu zaštitu i da „takva situacija nije više održiva“.

„Tek što sam se vratio iz Francuske gde je mnogo toga postignuto na mojim sastancima sa svetskim liderima“, tvitovao je Tramp.Ocenio je da „nikada nije lako kada iznesete činjenicu da prema SAD treba da se ponašaju pravično, čega dosad nije bilo, kako na vojnom tako i na trgovinskom planu“.

„Veliki deo našeg budžeta namenjen je zaštiti drugih zemalja, to su stotine milijardi dolara, a mi imamo privilegiju da gubimo stotine milijardi dolara u trgovini sa tim istim zemljama. Rekao sam im da takva situacija ne može da se nastavi – to je, kao što je i uvek bilo, smešno nepravično prema SAD. Ogromne količine novca potrošene su na zaštitu drugih zemalja, a mi zauzvrat nemamo ništa osim trgovinskih deficita i gubitaka“, naveo je američki predsednik na ovoj društvenoj mreži.

On je dodao da je „vreme da te bogate zemlje ili plaćaju SAD za sjajnu vojnu zaštitu, ili da se štite same“.

„I trgovina mora da bude slobodna i pravična!“, zaključio je Tramp.

KOMENTARI4 komentara

 1. pravda says:

  Amerika je fasisticka TVOREVINA

 2. Rusofil says:

  Ajde trumpe ne panici, sad ce Montenegro da uplati.

 3. M says:

  To je Ok!Ali je onda i ok da USA ne neće u blizini Ruske granice svoje proturakete,rakete itd.,i tako provocira Veliki Rat u Euro-Aziji!

 4. Milan says:

  Tramp je 100% u pravu. Evropa zivi miran san, jer je drugi stite, samo ne znam od koga. Jedino gde nije u pravu je pravac dejstva ruske sile. Jos nisam cuo da je ijedna zemlja napala svoj gasovod koji joj donosi 12% BDP-a. Jeli moguce da je Putin bas toliki imbecil. Znate Vi Evropljani dobro da Vam je Islam za petama i isturili ste Spance, Talijane, Srbe i Hrvate da Vam cuvaju granice. Neko ovde nece od njih proci dobro. A ko? Srbi ce se po prvi put izvuci!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *