ТРАМП ПРИПРЕМА ТЕРЕН ЗА РАТ! Наредио евакуацију 230.000 Американаца из Јужне Кореје

TRAMP PRIPREMA TEREN ZA RAT! Naredio evakuaciju 230.000 Amerikanaca iz Južne Koreje

28 aprila 2017

Predsednik Tramp je zahtevao evakuaciju 230.000 američkih građana koji trenutno borave u Južnoj Koreji, kao deo probe pod nazivom Courageous Channel, otkrivaju vojni izvori.

Operacija, koja će se održati u junu, će za bezbedan izlazak priperemiti skoro četvrt miliona Amerikanaca u slučaju sukoba sa Severnom Korejom.

Ako Kim Džong Un sprovede svoje pretenje za napad, stotine hiljada američkih civila, uključujući i vojne zvaničnike koji borave u glavnom gradu Seulu, mogu biti na liniji vatre.

Kako se navodi u izveštajima, Severna Koreja bi aktivirala agente spavače na jugu da usmere rakete i artiljersijsku vatru.

Procenjuje se da Sever ima sposobnost da ispali 500.000 komada svih vrsta projektila, minobacačke municije i hemijskog oružja na Seul samo u prvih sat vremena rata.

Tramp je naredio udarnoj grupi USS Karl Vinson da otplovi vodama Korejskog poluostrva, kao odgovor na rasuće tenzije oko nuklearnih i raktenih proba na Severu.

Ali Kim Džong Unova država je ostala prkosna, pa u novinama vladajuće Radnička partije, Rodong Sinmun, kaže: “Naše revolucionarne snage su borbeno spremene da potope američki nosač aviona na nuklearni pogon sa samo jednim udarom.“

Poslednji Courageous Channel je održan odmah nakon pete nuklearne probe Severa u septembru i bio je veoma realističan sa izjavama učesnika koji su otplovili sa poluostrva.

Pitanje u vezi rata sa severom neće značajno izbledeti u skorije vreme. U stvari, analitičari već spekulišu da bi se druge raketne ili nuklearne probe mogle desiti sutra, kada se obeležava 85. godišnjica osnivanja korejske narodne armije.

Severna Koreja je u petak rekla da je stanje na Korejskom poluostrvu “izuzetno opasno“ zbog “američkih nuklearnih ratnih manevara u cilju gaženja našeg suvereniteta i prava na opstanak.“

KOMENTARI4 komentara

 1. Milisav says:

  Tek u junu. Znaci nista od rata dok toliko razvlace

 2. Kosovac says:

  Valjda će Tramp njih 230.000 da tretira kao izbeglice. Posle kao emigrante.

 3. RHgnjoj says:

  Trumpova flota ce biti uzidrena na dnu pacifika uskoro,tako izgleda.

 4. Milisav says:

  Da misle napasti napali bi odmah. Razvlace kao i svaki put. Na kraju ce biti Drmala se gora, rodio se mis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *