ТРАМП: Путин је прави џентлмен, да ли сте видели шта сам му урадио?

TRAMP: Putin je pravi džentlmen, da li ste videli šta sam mu uradio?

20 aprila 2020

Predsednik SAD Donald Tramp pohvalio je ruskog kolegu Vladimira Putina, nazvavši ga džentlenom, ali se i sam pohvalio, rekavši da je lično on zaustavio „Severni tok 2“.

Američkom lideru je na konferenciji za štampu bilo postavljeno pitanje da li „protivnici SAD“, kao što su Severna Koreja, Kina i Iran, pokušavaju da iskoriste situaciju sa koronom na štetu SAD, miniraju realizovanje politike Vašingtona i izazovu vojnu napetost.„Ne vidim to. Imam dobre odnose sa Rusijom. Sarađivali smo na postizanju naftnog sporazuma“, naglasio je Tramp.
„Sarađivao sam sa Putinom i kolegom (saudijskim princem Salmanom bin Abdelom Azizom el Saudom). Predsednik Putin se ponašao kao pravi džentlmen i bilo je vrlo važno (postići dogovor)“,
rekao je šef Bele kuće.

On je podsetio na sankcije Vašingtona Moskvi.

„Niko nije bio oštriji prema Putinu od mene. Pogledajte na sankcije, pogledajte šta sam uradio sa njihovim gasovodom u Evropi (Severni tok 2), niko čak nije znao za njega, dok ga ja nisam otkrio. I sad svi govore o njemu“, izjavio je Tramp.
„U isto vreme, ja imam vrlo dobar odnos sa Putinom. Uspeo sam da zaključim sporazum sa Rusijom i Saudijskom Arabijom, kao i sa OPEK-om“
, dodao je šef američki lider.

Prema rečiam Trampa, taj sporazum će spasiti američku naftnu industriju i radna mesta u SAD.

KOMENTARI7 komentara

 1. padre says:

  Ko li mu je to rekao, samo da mi je znati!I ja sam tek od njega čuo zam ma ne samo za severni, nego da tok kao takav opšte postoji!I još mi je i preveo na srpski, da se ne mučim sa prevodom!

 2. Slobodanka says:

  KAKO DA RUSIJA BUDE NEOPREZNA POVODOM ŠIRENJA VIRUSA COVID-19? Sem obustavljanja izgradnje Severnog Toka 2 zbog sankcija za evropske firme koje učestvuju u izgradnji tog gasovoda SAD su uradile još nekoliko krupnih poteza protiv Rusije: 1) NATO „vežba“ invaziju na Rusiju, vojna vežba NATO „Zaštitnik Evrope – 2020“ trebala je da bude ostvarneo najveće prebacivanje američkih snaga ns evropski kontinent za poslednjih 25 godina. Američki vojnici preko Atlantika stižu u Zapadnu Evropu, a zatim u Poljsku i Baltik – „što bliže ruskoj granici“. Vežbe su počele u martu a, finalni deo održaće se od 20. aprila do 20. maja na teritoriji Nemačke, Poljske i pojedinih baltičkih zemalja. Prvobitno je bilo planirano da u vežbama učestvuje 37.000 vojnika iz 18 zemalja. Zbog aktuelne epidemije koronavirusa unete su izmene izmene tako da je smanjen broj vojnika iz SAD koji učestvuju u vežbama. Medjutim za koliko oni mogu ponovo da povećaju te vežbe, naročito ako bi Rusija bila značajno zaražena. 2) Visoki politički i državni predstavnici iz SAD nagovarali su Tursku da otpočne sukob sa Rusijom u sirijskom Idlibu. Turska je nešto i započela u tom pravcu, ali su morali da sklope primirje u Moskvi 05. marta 2020. Da je taj plan uspeo i to preko ledja Turske udarili bi dve muve jednim udarcem. U slučaju ratnog sukoba Rusija-Turska, Bosfor bi bio zatvoren, time bi Rusiji značajno otežali vojne operacije u Siriji. Druga veoma bitna stvar: Turska se nalazi na kineskom putu svile, te teritorija Turska u ratu sa silom kao što je Rusija to znači da na teritoriji Turske bio bi prekinut kineski put svile.

  • Doca says:

   De Slobodanka, drago dete, počela si da pišeš neke političke Eseje? Oćeš da popuniš nedostatak Lazanjskog? Sačuvaj svoj um i razum za neke pametnije stvari, od ovog možeš sve to da izguiš.

   • Slobodanka says:

    Ne poredi ti mene sa Lazanjskim. Nego, vidim da su "genijalci" uprostili pogled na: Virus je skroz bezazlen, a lideri koji preduzimaju mere protiv širenja kovida-19 su globalisti, varalice, itd. Po njima i Putin je globalista. Širenje ovog virusa može da bude i najverovatnije jeste sredstvo biološkog rata. Sem u spremnosti nacionalnog zdravstva, svaka zemlja treba da sagleda svoj položaj usred biološkog rata.

 3. Slobodanka says:

  Džentlamen Putin je bio zainteresovan za naftni sporazum unutar OPEK+, preuzeo je na sebe odgovornost za svetsku cenu nafte da bi prvenstveno Rusiji obezbedio nešto bolju cenu nafte u izvozu. Putinova prvenstvena briga nije spas američke naftne industrije, mada se i to dogodilo. Trampu su zapravo vezane ruke da bude džentlamen bar toliko koliko Putin, jasno je po tome što mora da se hvali čime je on pritisnuo Rusiju.

 4. Oficir i Džentlman says:

  Putin jeste Džentlmen a Tramp je nortoni seronja. S time što i Putin može da mu ga zavuče straga, ne?

 5. E.Lirsch says:

  Ne moze Putin bez "zapadnih partnera" jerbo u Kremlju sedi peta i seta kolona. A da ich se resi ne sme. A da ce biti povuci-potegni, oce. No kako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *