Трамп рекао ко се мешао у америчке изборе

Tramp rekao ko se mešao u američke izbore

6 jula 2017

Predsednik SAD Donald Tramp je na konferenciji za novinare u Varšavi osudio navodno „destabilizirajuće“ ponašanje Rusije, prenosi agencija AFP.

„Sarađujemo sa Poljskom i odgovaramo na akcije i destabilizirajuće ponašanje Rusije“, rekao je Tramp.

Američki lider došao je u zvaničnu posetu Poljskoj.

Predsednik SAD pozvao je Rusiju da prestane da podržava „neprijateljske režime“.

„Pozivamo Rusiju da prekine svoje agresivne aktivnosti u Ukrajini i drugim delovima sveta i prestane da podržava neprijateljske režime u Siriji i Iranu“, rekao je Tramp.

O mešanju u predsedničke izbore

I Rusija, ali i druge zemlje su mogle da se mešaju predsedničke izbore u SAD , izjavio je američki predsednik.
„Mislim da je to mogla da bude Rusija, ali su mogle da budu i druge zemlje“, rekao je Tramp na konferenciji za medije nakon sastanka sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom u Varšavi.

„Mislim da se mnogi ljudi mešaju. To se dešava odavno… mnogo, mnogo godina. Barak Obama, kada je bio predsednik, saznao je za to… u avgustu (2016. godine). Izbori su bili u novembru. Prošlo je mnogo vremena, a on nije ništa uradio. Zašto on nije ništa uradio po tom pitanju? Njemu su rekli da je to bila Rusija“, rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, bivši predsednik je mislio da će Hilari Klinton pobediti na izborima i zato je predložio da se ništa ne radi.

„Da je mislio drugačije, nešto bi uradio… Da je mislio da ću ja da pobedim na izborima, on bi mnogo toga uradio u vezi sa tim“, dodao je američki predsednik.

U Kongresu SAD trenutno se vodi nezavisna istraga o „mešanju Rusije“ u predsedničke izbore u SAD, na kojima je pobedio Donald Tramp. Sličnu istragu sprovodi i FBI. Kongres je održao niz rasprava o „ruskom mešanju“, ali obaveštajci koji su učestvovali u raspravama nisu pružili nikakve dokaze, pozivajući se na tajnost podataka.

KOMENTARI2 komentara

  1. Dondon says:

    Ma ajde...pa Trampolino po tvom vidjenju situacije bez Rusa ne bi postao predsednik. Reci hvala, lepse je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *