ТРАМП САОПШТИО: „Само се стрпите, моја изборна победа биће евидентна за две или три недеље“

TRAMP SAOPŠTIO: „Samo se strpite, moja izborna pobeda biće evidentna za dve ili tri nedelje“

14 novembra 2020

DONALD Tramp je rekao da će za dve ili tri nedelje njegova pobeda na predsedničkim izborima – postati očigledna.

U intervjuu listu „Vašington Egzaminer“, koji je objavljen 13. novembra, izneo je uverenje da će nakon sumiranja konačnih rezultata izbora biti proglašen pobednikom u nizu ključnih država.Naglasio je da će upravo to odlučiti o ishodu čitave trke i izneo da će on biti pobednik izbora u državama Viskonsin, Arizona, Džordžija, Severna Karolina, Mičigen i Pensilvanija.

Na pitanje novinara – koliko brzo može doći do takvog preokreta, Tramp je rekao: „Ne znam. Verovatno za dve nedelje ili tri nedelje“.

Vašingtonski list je tekstu razgovora dodao svoju opasku da Tramp razume u kojoj je poziciji: „Čuo je kako mnogi govore da je sve gotovo i pozivaju ga da prizna [poraz]. Tramp, međutim, neće, bar zasad, slediti takve savete. Tim povodom nam je rekao: `Nikada se nemojte kladiti protiv mene`“.

Potom, za vreme brifinga u Beloj kući, Tramp je obećao da će svi Amerikanci u aprilu moći da dobiju vakcinu protiv koronavirusa.

U tom kontekstu je dopustio mogućnost da na čelu sledeće američke administracije ne bude on već Džo Bajden:

„Ova administracija, šta god se dalje događalo, neće zatvarati Sjedinjene Države. A neće ni nova ako joj ja budem na čelu“.

A novinarsko pitanje – da li je spreman da prizna «izborni poraz» – ostavio je bez odgovora…

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *