ТРАМП СЕ ОГЛАСИО – ИМА РЕШЕЊЕ: Ево када ће нестати КОРОНАВИРУС!

ТРАМП СЕ ОГЛАСИО – ИМА РЕШЕЊЕ: Ево када ће нестати КОРОНАВИРУС!

25 фебруара 2020

Многи се питају да ли ће са доласком топлијег времена коронавирус почети да стагнира. Посебно се наметнуло то питање после изјаве америчког председника Доналда Трампа да ће „врућина убити вирус“.

Да цела прича није без основа показују тврдње двојице лекара – Јонаса Нилсена и Џона Николса.Према речима др Нилсена коронавирус ће теже заразити људе током лета.

– Топло време није погодно за коронавирус. Прехладе су чешће зими јер хладне температуре хладе мембрану на носу што олакшава улазак вируса у тело.

Kоронавирус је осетљив на топлоту. Вирус је умерено стабилан на 4 степена и може се чувати неколико година на -60 степени. Међутим, како температура расте, отпорност вируса опада, али мора да достигне одређену температуру током одређеног времена да би вирус био неактиван.

Недавне изјаве професора Николса са Одељења за патологију Универзитета у Хонг Kонгу указују да верује да ц́е временски услови бити кључни фактор у рушењу коронавируса.

Професор Николс се осврнуо на епидемију САРС-а 2002/03 и рекао да су услови околине – попут температуре, влажности и сунчеве светлости – кључни фактор у способности вируса да преживи и инфицира људе.

Он каже да коронавирус не може да издржи да се размножава током лета наглашавајући да ће готово половина вируса бити мртва, а остатак ће временом умрети како постану слабији и слабији према сунцу.

– Сунчева светлост ће смањити за 50 одсто способност вируса да расте, тако да ц́е његов живот бити два и по минута. Сунчева светлост је заиста добра за убијање вируса – рекао је он и додао:

– Што се тиче температуре, вирус може остати нетакнут на 4 степена или на 10 степени током дужег временског периода. Али на 30 степени он се буквално деактивира. Такође висока влажност ваздуха не погодује вирусу.

На питање када можемо да очекујемо крај коронавируса Николс је рекао: „Мислим да ће сагорети за отприлике шест месеци.“

– Околина је пресудни фактор. Е баш та околина током маја бити неповољна за ширење вируса – резимирао је он.

Подсетимо, Светска здравствена организација саопштила је јуче да коронавирус није глобално ван контроле нити је проузроковао смртне случајеве великих размера и да је „прерано“ говорити о пандемији.

Дечји пулмолог и алерголог др Бранимир Несторовић рекао је за Прву да када је у питању коронавирус разболи се свака шеста особа, док је код грипа тај проценат оболелих много већи, и да су ретки забележени примери да су деца оболела од овог вируса.

– Деца скоро уопште не оболевају, био је један случај у Вијетнаму, беба од три месеца, пар случајева. Погледао сам статистику здравља у Kини, готово готово да нема умрлих испод 60 година – рекао је он.

KOMENTARI2 коментара

  1. doktrina soka says:

    A on putovo sa Melanijom u Indiju,po toj hladnoci.Ej narode nista vise ne verujem MSM sve je to kpoiranja vestu sa CNN.Ili ode licenca.

  2. Duh proroštva says:

    Pa da, da li je ovaj virus fabrikovan da odstrani višak starije populacije? Bili Gejts bi se obradovao tome jer i sam radi na tu temu, što mlado, što staro, samo ima da ga nema. Kada vam ovaj Baja Patak kaže jedno ono se verovatno radi o nečem drugom, tj. kako uništiti Kineze, i njihovu ekonomiju sa ovakvim virusima. Na zdravlje! Kijate?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u