ТРАМП СЕ ОСИГУРАВА: Неће нико моћи да га заустави да ПОШАЉЕ ВОЈСКУ У НАПАД НА ИРАН

TRAMP SE OSIGURAVA: Neće niko moći da ga zaustavi da POŠALJE VOJSKU U NAPAD NA IRAN

7 maja 2020

Američki predsednik Donald Tramp uložio je veto na rezoluciju u Kongresu kojom se želi ograničiti njegovo vojno delovanje protiv Irana.

– Ovo je bila uvredljiva rezolucija koju su demokrate predložili kao deo strategije kako bi pobedili na izborima 3. novembra tako što će podeliti republikansku stranku – naveo je Tramp u saopštenju.

Prema rezoluciji, Tramp ne može da pošalje američke vojnike u Iran bez izričitog odobrenja Kongresa u vidu proglašenja rata ili posebnog odobrenja, prenose mediji.

Po Trampovim rečima, ovakva rezolucija nanela bi štetu predsedniku SAD i samoj državi zbog čega je, objašnjava, stavio veto.

– Živimo u neprijateljskom svetu rastućih pretnji i Ustav priznaje da predsednik mora da anticipira sledeće poteze naših neprijtelja i preduzme brzu i odlučnu akciju kao odgovor. To sam i učinio – naveo je Tramp u saopštenju.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Cionisticki potrcko taj Tramp. Kao i svi americki predsednici pre njega.

  2. padre says:

    Ada proba prvo kao u Venecueli, možda se potrefi, a ako ne, on nije za ništa kriv!

  3. M says:

    Neće Tramp juriti u rat protiv Irana!Ako se i odluči na to,vjerovatno će prije napraviti i neke druge stvari!Npr.pokušati prije gurnuti Tursku u Siriji,da uđe u sukob s Iranom,čak i Rusijom,nudeći joj pomoć tamo!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *