ТРАМП СЕ ПОМИРИО СА ПОРАЗОМ!?

TRAMP SE POMIRIO SA PORAZOM!?

8 januara 2021

Predsednik SAD Donald Tramp, čini se, konačno je prihvatio poraz na novembarskim izborima. Takođe, osudio je nasilje demonstranata i upad u Kapitol.

Naime, u videu objavljenom večeras Tramp je prvi put izjavio da neće biti predsednik u drugom mandatu i da je proces tranzicije vlasti u toku.„Nova administracija će biti imenovana 20. januara“, rekao je on i dodao da je njegov fokus sada „mirna tranzicija vlasti“.

Ipak, Tramp je uspeo da izbegne da direktno prizna poraz kao i da pomene ime budućeg predsednika Amerike Džoa Bajdena.

Istovremeno, Tramp je osudio i jučerašnje nemire oko i u zgradi Kongresa kada su njegove pristalice izazvale haos koji je ostavio mnogo povređenih, najmanje četvoro mrtvih i podigao tenzije u čitavoj Americi do granice pucanja.

„Kao i svi Amerikanci besan sam zbog nasilja, bezakonja i haosa“, rekao je on i dodao da „Amerika jeste i uvek mora biti nacija reda i zakona“.

„Demonstrantima koji su upali u Kapitol – oskrnavili ste sedište američke demokratije. Onima koji su učestvovali u nasilju i rušenju – vi ne predstavljate našu zemlju. Onima koji su prekršili zakon – platićete“, poručio je.

Tramp je dodao i da je zemlja „prošla kroz napete izbore i da su emocije uzavrele“, kao i da je cilj njegove kampanje bio da zaštiti integritet glasanja i da se bori za odbranu američke demokratije.

Uz poruku da smatra da je neophodno promeniti izborne procedure i podsećajući na pandemiju koja je odnela ogroman broj žrtava u Americi, imao je i finalnu poruku za svoje glasače.

„Mojim divnim simpatizerima. Znam da ste razočarani, ali želim da znate da naše neverovatno putovanje tek počinje“, zaključio je.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kujsibrepati says:

    I tako ode jedan pajac dolazi drugi pajac, nemozes ici sam protiv Deep State, sta ocekivati ove godine, ama bas nista, ovce su spremne za klanje

  2. Zorana says:

    HAHhahhaah CIA placenik sad napada svoje pristalice koje je on licno pozvao da dodju. Ala pis__nja po narodu. Teska prevara naroda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *