ТРАМП СЕ ПОСВАЂАО СА САВЕЗНИЦИМА због Русије

TRAMP SE POSVAĐAO SA SAVEZNICIMA zbog Rusije

26 avgusta 2019

Američki predsenik Donald Tramp na samitu u Bijaricu posvađao se sa kolegama iz G7, insisturajući na povratku Rusije u klub, piše britanski Gardijan.

Kako se navodi, lideri drugih država-članica G7 nisu podržali ideju predsednika SAD, što je izazvalo napetu diskusiju.

Tramp se, prema informacijama lista, nije složio sa argumentima svojih kolega. Naglašeno je i da je japanski premijer Šinzo Abe bio neutralan po tom pitanju, dok se sa američkim predsednikom složio premijer Italije Đuzepe Konti. Ostali lideri, uključujući šefa Evropskog saveta Donalda Tuska, odlučno su bili protiv povratka Rusije u G8.„Tada je situacija, blago rečeno, počela da se zagreva“, saopštio je izvor lista u diplomatskim krugovima.

On je dodao da, po mišljenju Trampa, za diskusiju o problemima Irana, Sirije i Severne Koreje „Rusija treba da bude u sali“.

Ranije se Donald Tramp složio sa predlogom predsednika Francuske Emanuela Makrona da pozove Rusiju na samit G7 naredne godine u SAD. Međutim, Putin nije isključio preporod formata G8, ali je dodao da to „nije cilj sam po sebi“.

Rusija ne učestvuje na samitima sedam najrazvijenijih država sveta nakon događaja na Krimu i Ukrajini 2014. godine.

KOMENTARI11 komentara

 1. persida says:

  Skrivena istina je da Tramp radi zapravo za Ruse, a Putin radi za Izrael.

  • Milica says:

   Istina je da će naša Persida zameniti Hilari i pobediti na sledećim američkim predsedničkim izborima.

   • Kosovac says:

    @ Milica, …..Nije korektno da persidu trpaš uz onu karakondžulu Hilari. Jesu njene tvrdnje o Trampu i Putinu neverovatne, ali treba konkretno odgovoriti na njih, nije strašno ni da je ismejavaš, ali bez uvreda akrepima i karakondžulama.

  • Milenko says:

   Jednostavnije je. Tramp nastoji da jednog značajnog protivnika/neprijatelja stavi pod kontrolu za njegovim stolom, odnosno za stolom najjače zapadne grupe G8. Tramp razmišlja strateški jer kad bi uvukli Rusiju u orbitu Zapada, to istovremeno za Zapad znači da oslabiće Aziju koju žele celu da osvoje. ... Izrael će moćno da se vlada i stajaće ekonomski dobro dok god se dobro drži SAD jer godinama i decenijama SAD pruža značajnu pomoć Izraelu. Ali šta će biti sa Izraelom kad ujka Sem oslabi, a on već slabi. Država Izrael se kod svojih najbližih suseda poprilično zadužila sa dosad ispoljenim neprijateljstvima.

   • Kosovac says:

    @ Milenko, …..Nisi u pravu. Zagledaj malo bolje, pa ćeš primetiti da se ova zapadnjačka grupa odvaja na dva glavna dela: Onu politiku koju vodi Tramp, i Onu politiku koju vode sorošoidi. Antagonizam postoji, iako je možda samo na papiru. Mi navijači sa strane primećujemo da Tramp, Boris Džonson, Putin, vode antisorošoidnu politiku koju u ovom momentu predstavljaju Makron, Merkel, Hilari. Tako se i deklarišemo, neko za Trampa i Putina, a neko za ovu gamad sa Makronom na čelu. ………..Izrael je praktično 51. država USA, svi vidimo to. Jedina smetnja je što to ne može da se za sada ozvaniči, što je na momente veoma bolno za sorošoide. Međutim, po Teoriji zavere, postoji i mogućnost da je to obratno. Da je Izrael glavni, a Amerika je njemu podređena. To pokazuju događaji u spoljnjoj politici Izraela i Amerike, otkako je tramp pobedio Hilari Klinton. ……….Ujka Sem ne može da „oslabi“. On može ovako kao danas da bude pod šapom Izraela, ili da se oslobodi te šape – što zvuči neverovatno. Ali je moguće, zbog činjenice da sorošoidi drže vlast kontrolišući samo vrh države, a narod kao masu je nemoguće kontrolisati. Dok se narod ne čipuje i podvede pod zakone koje nam je već poklonila Evropska Unija.

 2. Za Srbiju says:

  Sedam "najrazvijenijih " ekonomija. Šije mi ga Đura. Gde je Kina, Južna Koreja ili Indija, koja je zvanično postala peta svetska ekonimija, izguravši Britaniju sa petog mesta? Ko uopšte šiša ovih sedam raspalih zemalja?

 3. Milica says:

  G7 umesto da poraste na G8 sada je u ovom stanju> G4 (V.B, Nemačka, Francuska, Kanada) : G2 (SAD i Italija) : G1 (Japan). Nesložni su i po drugim pitanjima, tj sve su više podeljeni.

 4. Danica says:

  Toliko je očigledno da ovi i nemaju o čemu da pričaju nego su fokus preneli na ekološke teme i požare u Amazonu! Beznadežno međusobno posvađani, sa gomilom problema koja se svakosdnevo uvećavaju, ovaj sastanak je samo apostrofirao svu nemoć zapadnih država!

  • Kosovac says:

   @ Danica, …..Ekološka tema nije tako beznačajna. Ta njihova „ekologija“ je tako zombirala ljude, da će oni u to ime opravdavati kolonizaciju Amazona, i svih država kojima je to namenjeno. Primećuješ šta ta ekološka banda radi i u Srbiji, sve po direktivama iz EU. …..I nisu te zapadne države tako nemoćne, one samo nekad odglume neki realiti kao ovo sada. …..Makron deli savete Brazilskom predsedniku, kanda i njemu bi dao direktivu kako da upravlja Amazonom. U stvari otvoreno pokazuje nameru da opelješi Amazon u ime „ekologije“. Ekološki Krstaški Rat. A kada mu predsednik Žair Bolsonar uvredi onu njegovu starulju, svi novinari se okupiraju tom uvredom žene. A niko da se seti, ili ne sme, da se okupira tom manipulacijom „klimatske promene“ u cilju kolonizacije odnosno „zaštite“ Amazona. Sorošoidi bi da peuzmu staranje o „plućima Zemlje“, kao što će pogasiti srpske termoelektrane, kao što zabranjuju Srbima izgradnju mini hidroelektrana, kao ……….

 5. Kosovac says:

  “Rusija ne učestvuje na samitima sedam najrazvijenijih država sveta nakon događaja na Krimu i Ukrajini 2014. godine“. …..Trebali ste da napišete ZAŠTO Rusija ne učestvuje, džabe krijete: Ne učestvuje zato što su je ISTERALI. Od tada, Putin se trudi, trudi, ali nikako da ispuni sve kriterijume koje mu postavljaju Makron i slični. Ali ne treba Putin da gubi nadu, vratiće ga jednog dana, kao što su se smilovali i ove godine vratili Rusiju u Moćnu organizaciju „Savet Evrope“.

 6. Kosovac says:

  Na ovoj lepoj fotografiji sede za okruglim stolom 8 čoveka, 8 predstavnika grupe G7. Osmi čovek je možda notar, a možda je Izvršni direktor – to niko od nas sa dna medijumske informisanosti ne zna. Ne poznajem sva lica, možda je ovde osmi čovek predstavnik EU kao posmatrač, on Posmatra, Posmatra, pa posle referiše zna se kome. Malo je komplikovano, a i novinari ne smeju detaljnije da pišu o tome.……….Iznenađuje skromnost enterijera. Nema ni masonskih obeležja, ni aluminatskih, ni liberalističkih, ni papističkih, ni sajentoloških, ……….Sve je prosto, bez suvišnih detalja, nema „Luj XVI”, nema lustera, samo plafonjerke. Kao u poznatom periodu kada je počeo da se rađa komunizam. ……….Nekada se to čudo zvalo G8, to je zato što je 1998. godine Rusija bila primljena u to sedmočlano društvo kojekavih kakojevića, u vreme pijanog Jelcina. Posle je Rusija ISTERANA 1914. godine zbog Krima. Suspendovana, Sankcionisana. Ove godine je Makron pozvao Putina u Pariz i rekao mu da će opet da ga PRIME, ako Putko bude dobar, pa napiše MOLBU. Izgleda da Putin nije prihvatio taj predlog. Ipak, možda će Grupa G7 samoinicijativno da primi Rusiju u G8, pa će joj Rusiji samo dati obaveštenje da dođe na sastanak tog i tog datuma, i da tamo položi zakletvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *