ТРАМП СЕ ВРАЋА НА СЦЕНУ

ТРАМП СЕ ВРАЋА НА СЦЕНУ

26 јануара 2021

„Отварање Трампове канцеларије на Флориди значи да ће он да одржи реч, врати се на америчку политичку сцену и изврши притисак на Републиканску партију. Ако они покушају да ’одиграју валцер‘ с демократама, Трамп ће направити терен за самостални наступ ’МАГА‘ групације на изборима 2022. и 2024. године“, оцењује аналитичар Бранко Павловић за Спутњик.Након најаве да ће се „вратити у неком облику”, бивши амерички председник Доналд Трамп отворио је канцеларију на Флориди за мање од недељу дана од напуштања функције.

Трампов вето на „валцер“ с демократама

Канцеларија ће „бити одговорна за управљање преписком председника Трампа, јавним изјавама, наступима и званичним активностима ради унапређења интереса Сједињених Држава“. Такође ће „спроводити агенду Трампове администрације кроз заговарање, организовање и јавни активизам“.

Павловић сматра да је канцеларија инструмент који је Трампу био неопходан како би потпуно развио своју инфраструктуру.

„Они мисле да могу да га некако ’преклопе‘ и ’потопе‘. Међутим, будући да страшни напади који су уследили након 6. јануара нису довели до тога да се ни за милиметар помери поверење које су грађани имали у Трампа, он схвата да му они не могу ништа. У том смислу, он ће њима бити врло велики проблем, јер неће одустати ни од какве позиције нити дозволити да то клатно превише оде у ту страну“, истиче Павловић.

Докле год је Трамп политички активан, напомиње Павловић, много га је теже правно прогонити, што је кључна полуга на коју демократе рачунају.

Темељ за нову политичку снагу

На питање колики ће бити Трампов утицај на америчко друштво, Павловић одговара:

„То сад не знамо, јер је он поприлично у годинама, али његов кључни утицај је направљен. Сад је на том покрету’трампизам‘да изнедри наредну генерацију политичара која ће даље носити ту врсту присутности у политици. Трамп, сасвим сигурно, не може да истраје дуго, због његових година. Није реално очекивати да траје у политици, али је одличан тренутак да се кроз ту организацију и све оно што је учињено повежу конци на територији целе Америке и направи организација која ће на политичкој сцени моћи да замени Републиканску партију, ако се покаже да су републиканци потпуно поклекли и остали са Вол стритом у загрљају с демократама“, закључује Павловић.

Подсетимо, суђење о опозиву бившег председника САД-а Доналда Трампа почеће у америчком Сенату у недељи која почиње 8. фебруара. Одлука сенатора против бившег председника могла би да доведе у питање његово будуће деловање и могућу кандидатуру на следећим председничким изборима.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    Tramp povlaci poteze luzera. Dobice sledece izbore, ali ne pre 2052.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u