Трамп себе на митингу у Тексасу прогласио – националистом

Tramp sebe na mitingu u Teksasu proglasio – nacionalistom

23 oktobra 2018

DONALD Tramp nazvao je sebe nacionalistom i pozvao sunarodnike da tu reč u njegovom slučaju shvataju kao oznaku za čoveka koji „interese zemlje drži na prvom mestu“.

Na mitingu u Teksasu, na kojem je nastupio, dodatno je obrazložio:

„Znate da postoji reč koja je postala pomalo staromodna. To je reč – nacionalista. Mi tobože ne bi trebalo da koristimo tu reč. A znate li – ko sam ja? Ja sam nacionalista. Nacionalista! Koristite ovu reč!“.Telekanal NBC direktno je prenosio Trampov teksaški nastup, u kojem je on ovo izgovorio dok je podsećao da njegova administracija od samog početka ima interese Amerike za prioritet.

Na istom mitingu je, inače, rekao i ovo:

„Radikalne demokrate žele da vreme vrate unazad – da vlast vrate korumpiranim globalistima gladnim vlasti. A znate li ko su globalisti? Globalista je čovek koji želi da svetu bude dobro ne brinući o našoj zemlji. Nama to ne odgovara!“

Možda je i u ovome odgonetka zašto je Trampov rejting krenuo nagore.

Analitička američka agencija Gallup poll objavila je rezultate svog istraživaenja koje je pokazalo da je za poslednjih 12 godina rekordan broj Amerikanaca (38 odsto) zadovoljno stanjem u zemlji. A istovremeno: da se Trampov lični rejting podigao do 45 odsto.

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  "amerikanac" nije narod,a ni nacija,oni su samo narodna grupacija! Nacionalista ne ide po svetu da uubija i pljačka,a to sve upravo rade nacisti američki! Nacionalista voli svoj narod,poštuje ga,a isto tako poštuje i sve one druge koji su vredni poštovanja! Nacionalista ne poštuje NIKAKO neprijatelje svoje,nego se čuva od njih! Ovo šta rade naci-amerikanci nije nacionalizam nego PRAVI primer,primer za udžbenike,rasizma,nnacizma i fašizma,koji s nacionalizmom nemaju ama baš ništa!

 2. Miraš says:

  Tramp nacionalista i prethodno "Tramp egzibicionista" koji je zaklatio priću o američkim nuklearnim "kobasicama" mnogobrojnim i novim te preti Rusiji, Kini, celoj Evropi i celom svetu - koliko ozbiljno ovo drugo treba shvatiti tj. da li je i ovo drugo Tramp napravio najviše zbog predstojećih američkih medjuizbora? ... Da li Tramp pokušava da kopira Putina da bi dobio podršku na izborima u svojoj zemlji? Ujedno kod raznovrsne glasajuće američke publike čuva se optužbi da je Putinov čovek. Mislim na najavu Putina o novom revolucionarnom naoružanju Rusije iz marta ove godine, a pre izbora u Rusiji. Jasno je da je Rusija sve više u okruženju Anakonde i da je taj Putinov govor prvenstveno bio opomena ratobornom i osvajački nastrojenom SAD i celom Zapadu. Država SAD nema oko sebe anakondu, ni slučajno nema takav problem koji ima Rusija da se gomilaju kopnene trupe i baze u blizini granica Rusije i mnogobrojni neprijateljski ratni brodovi, a Putin i pored svih tih pretnji ima kod svog naroda značajnu podršku. Da li Tramp lično zavidi Putinu kada napravi poredjenje ko kako u svojoj zemlji pobedjuje na izborima? Da li Tramp zavidi Putinu na takvom narodu i posebno na takvom revolucionarnom novom naoružanju? Onda on od muke vadi iz ormana bar tu staru priču o nuklearnim raketama srednjeg i malog dometa i još naglašava kako SAD ima veliku moć u novcu.

  • Miraš says:

   Stoji da je to pitanje od ranije aktuelno u SAD, ali baš dve nedelje pred medjuizbore u SAD Tramp sa njim nastoji da snažno maše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *