ТРАМП: Сједињене Државе прекидају односе са Светском здравственом организацијом

TRAMP: Sjedinjene Države prekidaju odnose sa Svetskom zdravstvenom organizacijom

30 maja 2020

VAŠINGTON potpuno prekida odnose sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO), pošto je njeno rukovodstvo odbilo da sprovede reforme na kojima su američke vlasti insistirale.

Ovo je najavio Donald Tramp, a njegov govor je emitovan preko veb-sajta Bele kuće.

SAD su poslednjih godina SZO davale oko 450 miliona dolara godišnje, a Tramp je naglasio da će njegova administracija ta sredstva preusmeriti „za druge hitne i važne zdravstvene potrebe u svetu“.Ponovio je da Kina u potpunosti kontroliše SZO“ i da vrh organizacije i zvanični Peking nisu preduzeli sve potrebne mere u vezi povodom širenja novog koronavirusa.

Tramp je istovremeno naložio svojoj administraciji da započne demontažu svega što Hongkongu obezbeđuje poseban tretman u odnosima sa SAD.

Američki lider je ocenio da je Kina promenila formulu „jedna zemlja – dva sistema“ u „jedna zemlja – jedan sistem“.

Objavio je da će Amerikancima biti preporučeno da ne putuju u Hongkong – da ih kineske tajne službe ne bi pratile i prisluškivale.

Dodao je: „Sjedinjene Države preduzeće i neophodne korake za uvođenje sankcija kineskim i hongkonškim zvaničnicima koji su direktno ili indirektno uključeni u podrivanje autonomije i slobode Hongkonga“.

KOMENTARI2 komentara

  1. uddu says:

    To Trampe,care,rasturaj mafiju i hapsi one koji su krivi za maltretiranje oko koronavirusa.Svako normalan u Srbiji te podrzava!

    • Epidemiolog says:

      E brate, tu je Brnabić Trbuhozborac, ona preuzima finansiranje SZO sa naših dva miliona! Jači smo mi od Trumpa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *