ТРАМП: Сједињене Државе прекидају односе са Светском здравственом организацијом

ТРАМП: Сједињене Државе прекидају односе са Светском здравственом организацијом

30 маја 2020

ВАШИНГТОН потпуно прекида односе са Светском здравственом организацијом (СЗО), пошто је њено руководство одбило да спроведе реформе на којима су америчке власти инсистирале.

Ово је најавио Доналд Трамп, а његов говор је емитован преко веб-сајта Беле куће.

САД су последњих година СЗО давале око 450 милиона долара годишње, а Трамп је нагласио да ће његова администрација та средства преусмерити „за друге хитне и важне здравствене потребе у свету“.Поновио је да Кина у потпуности контролише СЗО“ и да врх организације и званични Пекинг нису предузели све потребне мере у вези поводом ширења новог коронавируса.

Трамп је истовремено наложио својој администрацији да започне демонтажу свега што Хонгконгу обезбеђује посебан третман у односима са САД.

Амерички лидер је оценио да је Кина променила формулу „једна земља – два система“ у „једна земља – један систем“.

Објавио је да ће Американцима бити препоручено да не путују у Хонгконг – да их кинеске тајне службе не би пратиле и прислушкивале.

Додао је: „Сједињене Државе предузеће и неопходне кораке за увођење санкција кинеским и хонгконшким званичницима који су директно или индиректно укључени у подривање аутономије и слободе Хонгконга“.

KOMENTARI2 коментара

  1. uddu says:

    To Trampe,care,rasturaj mafiju i hapsi one koji su krivi za maltretiranje oko koronavirusa.Svako normalan u Srbiji te podrzava!

    • Epidemiolog says:

      E brate, tu je Brnabić Trbuhozborac, ona preuzima finansiranje SZO sa naših dva miliona! Jači smo mi od Trumpa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u