ТРАМП ШОКИРАО АМЕРЕ: Хтео сам да војну базу Баграм задржимо због Кине, а сад ће је узети Кинези

ТРАМП ШОКИРАО АМЕРЕ: Хтео сам да војну базу Баграм задржимо због Кине, а сад ће је узети Кинези

29 новембра 2021

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је због Кине био против напуштања војне базе у авганистанском граду Баграму.У интервјуу Fox News поново је оценио да је повлачење из Авганистана „најсрамнији тренутак у историји Сједињених Држава“.

Додатно је објаснио: „Желео сам да задржим Баграм због Кине, а не због Авганистана. Зато што је одатле сам сат [лета] до (кинеских) нуклеарних [постројења]… Знате ли ко је сада у Баграму? Кина. Они ће је (базу) узети“.

Кинески амбасадор у Кабулу Ванг Ју демантовао је информације о доласку кинеског војног особља у авганистанску ваздушну базу Баграм.

Руски део Интернета је на Трампово признање одреаговао у овом стилу: „Трамп лаже. Баграм им је служио за пребацивање наркотика у Европу“; „Једино решење је – разорити Вашингтон“…

KOMENTARI3 коментара

  1. padre says:

    Hteov je on i da pobedi u Avganistanu, da slisti Severnu Koreju, da pokaže Kini, ko je gazda, da demokratizuje Iran i Siriju, da kupi deo Islanda, ali na kraju ostade samo miris puvanja iza njega!

  2. Beli Orao says:

    Шта ће тек да напусте још нису ни свјесни жути долазе пиргави одлазе ! Припреми се Србска Армадо , твоје вријеме је на видику . Знате гдје је Крф , до града Саранда , е дотле има да очистите шиптаре и ослободите Србске земље! Све у море а ко зна да плива , зна се до постојбине Сицилије !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u