ТРАМП ШОКИРАО АМЕРЕ: Хтео сам да војну базу Баграм задржимо због Кине, а сад ће је узети Кинези

TRAMP ŠOKIRAO AMERE: Hteo sam da vojnu bazu Bagram zadržimo zbog Kine, a sad će je uzeti Kinezi

29 novembra 2021

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je zbog Kine bio protiv napuštanja vojne baze u avganistanskom gradu Bagramu.U intervjuu Fox News ponovo je ocenio da je povlačenje iz Avganistana „najsramniji trenutak u istoriji Sjedinjenih Država“.

Dodatno je objasnio: „Želeo sam da zadržim Bagram zbog Kine, a ne zbog Avganistana. Zato što je odatle sam sat [leta] do (kineskih) nuklearnih [postrojenja]… Znate li ko je sada u Bagramu? Kina. Oni će je (bazu) uzeti“.

Kineski ambasador u Kabulu Vang Ju demantovao je informacije o dolasku kineskog vojnog osoblja u avganistansku vazdušnu bazu Bagram.

Ruski deo Interneta je na Trampovo priznanje odreagovao u ovom stilu: „Tramp laže. Bagram im je služio za prebacivanje narkotika u Evropu“; „Jedino rešenje je – razoriti Vašington“…

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    Hteov je on i da pobedi u Avganistanu, da slisti Severnu Koreju, da pokaže Kini, ko je gazda, da demokratizuje Iran i Siriju, da kupi deo Islanda, ali na kraju ostade samo miris puvanja iza njega!

  2. Beli Orao says:

    Šta će tek da napuste još nisu ni svjesni žuti dolaze pirgavi odlaze ! Pripremi se Srbska Armado , tvoje vrijeme je na vidiku . Znate gdje je Krf , do grada Saranda , e dotle ima da očistite šiptare i oslobodite Srbske zemlje! Sve u more a ko zna da pliva , zna se do postojbine Sicilije !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *