ТРАМП ШОKИРАО ИЗЈАВОМ о протестима у ФРАНЦУСКОЈ

TRAMP ŠOKIRAO IZJAVOM o protestima u FRANCUSKOJ

9 decembra 2018

Predsednik SAD, Donald Tramp, priznao je u subotu da voli Francusku, u kojoj su u toku protesti pokreta Žuti prsluci, izjavivši da učesnici demonstracija žele šefa države kakav je on sam.

​”Pariski sporazum ne funkcioniše baš najbolje za Pariz. Protesti i neredi su u celoj Francuskoj. Ljudi ne žele da plate veću sumu novca, pre svega zemljama Trećeg sveta (čije je rukovodstvo sumnjivo), da bi čuvali životnu sredinu. Skandiraju ‘Želimo Trampa!’ i ‘Volim Francusku’”, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.Tramp je ranije izjavio da masovni protesti u Francuskoj, izazvani povećanjem cena goriva, svedoče o ispravnosti odluke SAD da istupi iz Pariskog sporazuma o klimi, koji je američki predsednik ponovo nazvao “duboko pogrešnim”.

Protesti takozvanih Žutih prsluka, koji se zalažu, pre svega, za obustavljanje odluke o povećanju cena benzina, počeli su u Francuskoj 17. novembra.

Masovne proteste prate neredi i sukobi demonstranata s policijom, paljenje automobila, lomljenje izloga prodavnica i banaka.

(Kurir)

KOMENTARI7 komentara

 1. Miraš says:

  OVO SE SIGURNO NIJE DOPALO TRAMPU: Francuski predsednik Emanuel Makron 06.11.2018. rekao je za francuski radio "Evropa jedan" da će povlačenje Vašingtona iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF) ugroziti bezbednost Evrope, sugerišući da EU treba da razvije "pravu evropsku vojsku". ZATO PITAM SE DA LI JE uz socijalni bunt spakovana i osveta za neposlušne evropske lidere. TRAMP KAO DA SE UDVARA FRANCUSKIM PROTESTANTIMA ILI LIKUJE. On tvituje: "Oni skandiraju: Treba nam Tramp! Volim Francusku!" Tramp je ocenio da ideja o stvaranje evropske vojske nije bila uspešna tokom Prvog i Drugog svetskog rata. "Ali SAD če uvek biti tu za Vas" dodao je Tramp. "Sve što mi tražimo je to, da svi plate svoje učešće u NATO. Nemačka plaća 1% dok SAD plaćaju 4,3% od mnogo većeg BDP-a kako bi zaštitila Evropu. Pravičnost!" Napisao je Tramp.

  • Lexues fati says:

   Gl... tviteras I cirguzant.

 2. Miraš says:

  Postoje procene da ako se protesti u Francuskoj nastave u ovakvom duhu u sledećim nedeljema francuska vlada će pasti. Makron će najverovatnije ostati u predsedničkoj fotelji, ali posle svega šanse da on ponovo dobije na sledećim predsedničkim izborima idu ka nuli.

  • Velika Metla says:

   Miraš,sa svakim predsednikom ili premijerom koje je postavljala "duboka država"(a bukvalno SVE ih je i postavljala,nema kojeg nije)je završavala fazu po fazu ostvarivanja njenih interesa,tako da to da li će,ili neće,MIkron biti izabran opet uopšte nema nikakvog značaja,jer je on završio zadatak zbog kojeg ga je i postavila "duboka država"! I naravno kao i svi ostali politikanti u eu-rajhu MIkron neće snositi apsolutno nikakvu odgovornost za uništavanje sojega naroda!

   • Miraš says:

    Makron je postavljen da bi opstala EU tj. da Francuzi ne krenu u Frexit jer time bi propala EU. Cirkusaner koji tvituje ostavlja utisak da nije baš siguran šta se sve može desiti u Francuskoj. Ako padne Francuska vlada slede novi izbori i kakve stranke će ući u francuski parlament. Kakva će biti nova francuska vlada i na čemu sve će raditi? Da li će Francuska imati opet nekog velikog državnika? Ili će Francuskom opet vladati neki poslušni mlakonja? Francuzi imaju kapacitet ne samo da se oslobode preteranog diktata i pritiska iz centrale EU u krajnjem slučaju mogu i da napuste EU. Ali Francuzi mogu da zauzmu i bitno drugačiji kurs u pogledu NATO-a i to je ono što najviše brine Ameriku. Ne treba zaboraviti francuski preokret iz 1966 godine, tada za 48 sati NATO komanda morala je da se preseli iz Pariza u Brisel i zatvorene su NATO baze na francuskim teritorijama te oko 100.000 američkih vojnika i njihovih porodica morali su napustiti Francusku. Tek nakon više od 40 godina Sarkozi je uspeo da vrati Francusku pod zajedničku NATO komandu. De Golovo političko nasledje nije nestalo, ono je duboko ukorenjeno u Francuskoj.

 3. Lexues fati says:

  A onda cemo izzvati nemire u cijelom svijetu .............Albert Pajk.

 4. Ja says:

  Odlaze baš svi,kako ovi bez pelena,tako i oni sa njima! Baba Hitler je već u vozu! Požurite!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *