ТРАМП ШОКИРАО СВЕТ: Америка се мења из корена!

TRAMP ŠOKIRAO SVET: Amerika se menja iz korena!

13 juna 2020

Američka vojska više neće obnavljati druge zemlje, niti će „rešavati tuđe konflikte“, poručio je američki predsednik Donald Tramp diplomcima vojne akademije Vest Point.

Kako je naveo, Vašington se vraća osnovnim principima prema kojima je glavni zadatak vojnika da brani i odlučno štiti Ameriku od spoljnog neprijatelja.„Završavamo eru beskonačnih ratova“, rekao je Tramp i dodao da prioritet ponovo ima zaštita životnih interesa Amerike.

Tramp je dodao da u obaveze američkih vojnika ne spada da razrešavaju „drevne konflikte u dalekim zemljama za koje mnogi ljudi nisu ni čuli“.

„Mi nismo policajci u tom svetu. Ali, neka naši neprijatelji znaju da ako budu ugrozili naš narod nikada se nećemo kolebati. I ako se budemo borili, od sada ćemo to činiti samo da bismo pobedili“, istakao je Tramp.

Kampanja američke vojske u Avganistanu traje na primer 19 godina, a u takve zemlje spadaju i Irak, Sirija, Jordan, Egipat, Liban, Filipini, Kosovo, Istočna Afrika….

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Drugim recima, Tramp bi da uredi USA po ruskom modelu.

 2. Beli Orao says:

  Kad si tako odlučio onda vodi ovaj ološ iz Kosova i Metohije , kući , pa da pokažemo šipcima gdje im je država “albanistan”!!!

 3. Slobodanka says:

  Pomenute države Avganistan, Irak, Sirija, Jordan, Egipat, Liban, Filipini, sve su to države Pokreta nesvrstanih. Kao što znamo i osećamo na sopstvenoj koži države trećeg sveta su odavno postale laka i zabavna meta za američku vojnu silu, odavno je treći svet postao američko lovište. Da li će se Amerika stvarno odreći svojih lovišta? Ova Trampova izjava više liči na bacanje rukavice u lice demokratama tj. na izborno prepucavanje, jer u svojoj reakciji na ovo teško će demokrate opravdati dugo zadržavanje američke vojske u pomenutim zemljama, a i u nepomenutim.

  • Von Urok van der Evil says:

   Ama terajte se...

 4. Rista says:

  OHOOO, merika se sprema da nekog iznenada napadne. Tramp je tu priču prodao pitomcima i pozvao medije da je plasiraju u svet. I kad bi htela, amerika ne može jednostavno da se povuče. U mnogim državama ima atomske glave i to ne dolazi u obzir da se menja. Ima tu još svega i svačega, zato zaboravite na ovu Trampovu izjavu. Nema sumnje da će povući neke snage ali samo iz država koje nemaju nikakav značaj za eventualni budući napad na ne koga. Ne nasedajte na takva povlačenja vojske kao što je najavljeno povlačenje iz Nemačke. Mislite da amerika plaća tu vojsku po drugim državama pa joj skupo? Ako tako mislite, onda ne mislimo jednako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *