ТРАМП: Свет можда пролази кроз најопасније време у својој историји

ТРАМП: Свет можда пролази кроз најопасније време у својој историји

28 септембра 2022

СВЕТ пролази кроз можда најопасније време у својој историји – рекао је Доналд Трамп америчкој радио-станици WABC.

Екс-председник САД додатно разјаснио своју процену:„Све што се тренутно дешава у свету, све страшне ствари које су се десиле у Украјини, чини се, могу се десити у Кини, на Тајвану“.

Према његовим речима, догађаји у Украјини никада нису смели да се догоде, али се сада већ разговара и о употреби нуклеарног оружја:

„То је највећа могућа претња. Сада је најопасније време за много година, можда икада. Све што се догађа је лоше и опасно за цео свет“.

Заменица америчког државног секретара за контролу наоружања и међународну безбедност, Бони Џенкинс, изјавила је 24. септембра да су Сједињене Државе забринуте због могуће употребе нуклеарног оружја од стране Русије.

Истог дана је водитељ Фокс њуза Такер Карлсон у речима Михаила Подољака, саветника шефа кабинета председника Украјине, видео позив Сједињеним Државама да започну нуклеарни рат са Русијом и критиковао га.

Руски председник Владимир Путин је 21. септембра, у телевизијском обраћању, скренуо пажњу на изјаве неких високих представника водећих држава НАТО о могућности и прихватљивости употребе нуклеарног оружја против Русије.

Притом је нагласио да ће територијални интегритет Руске Федерације бити обезбеђен свим расположивим средствима. И упозорио:

„Они који покушавају да уцене Москву нуклеарним оружјем треба да знају да ружа ветрова може да се окрене у њиховом правцу“.

Папа Франциско је 31. августа рекао да човечанство проживљава трећи светски рат.

(Факти)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u