ТРАМП: Свет можда пролази кроз најопасније време у својој историји

TRAMP: Svet možda prolazi kroz najopasnije vreme u svojoj istoriji

28 septembra 2022

SVET prolazi kroz možda najopasnije vreme u svojoj istoriji – rekao je Donald Tramp američkoj radio-stanici WABC.

Eks-predsednik SAD dodatno razjasnio svoju procenu:„Sve što se trenutno dešava u svetu, sve strašne stvari koje su se desile u Ukrajini, čini se, mogu se desiti u Kini, na Tajvanu“.

Prema njegovim rečima, događaji u Ukrajini nikada nisu smeli da se dogode, ali se sada već razgovara i o upotrebi nuklearnog oružja:

„To je najveća moguća pretnja. Sada je najopasnije vreme za mnogo godina, možda ikada. Sve što se događa je loše i opasno za ceo svet“.

Zamenica američkog državnog sekretara za kontrolu naoružanja i međunarodnu bezbednost, Boni Dženkins, izjavila je 24. septembra da su Sjedinjene Države zabrinute zbog moguće upotrebe nuklearnog oružja od strane Rusije.

Istog dana je voditelj Foks njuza Taker Karlson u rečima Mihaila Podoljaka, savetnika šefa kabineta predsednika Ukrajine, video poziv Sjedinjenim Državama da započnu nuklearni rat sa Rusijom i kritikovao ga.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 21. septembra, u televizijskom obraćanju, skrenuo pažnju na izjave nekih visokih predstavnika vodećih država NATO o mogućnosti i prihvatljivosti upotrebe nuklearnog oružja protiv Rusije.

Pritom je naglasio da će teritorijalni integritet Ruske Federacije biti obezbeđen svim raspoloživim sredstvima. I upozorio:

„Oni koji pokušavaju da ucene Moskvu nuklearnim oružjem treba da znaju da ruža vetrova može da se okrene u njihovom pravcu“.

Papa Francisko je 31. avgusta rekao da čovečanstvo proživljava treći svetski rat.

(Fakti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *