ТРАМП ТВРДИ: Да нисам постао председник, избио би рат

TRAMP TVRDI: Da nisam postao predsednik, izbio bi rat

27 septembra 2018

Predsednik SAD Donald Tramp branio je u izjavi novinarima nuklearnu diplomatiju koju vodi sa severnokorejskim vođom Kim Džong-unom, istovremeno iznevši zapanjujuću tvrdnju da mu je prethodni američki predsednik Barak Obama rekao da je bio „veoma blizu“ da krene u rat sa Pjongjangom, prenosi AP.Prema Trampu, do rata bi i došlo da on nije izabran za predsednika.

Navodi se da je Tramp ocenio da on lično Kimu nije ništa dao, osim sopstvenog vremena koje utrošio tokom njihovog junskog samita u Singapuru, a da je i pored toga došao „na korak“ od denuklearizacije Severne Koreje.

Tramp je novinarima poručio da veruje da Kim „želi da to obavi“, ali da ne želi da postavlja vremenske rokove.

Rojters navodi da je raširen skepticizam u vezi sa Kimovim obećanjima datim na singapurskom samitu o odustajanju od nuklearnog oružja, kao i da su diplomatske aktivnosti u zastoju.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad says:

    DA to je čista ISTINA. Da nije tramp sad predsednik rat bi već besneo ili čak možda bio i završen a mi ne bi mogli da piskarmao ovde, samo to još nije prošlost senka velikog rata je nad svetom i ako opet zajašu jahači apokalipse iz klinton klana i ostalih pridruženih filijla rat će ODMAH da izbije.

  2. M says:

    I ja se slažem s time,Klinton-firma bi već ovdje ili ondje izazvala Veliki(Svjetski)rat,sve po naređenju!

  3. Zaharije qSerak says:

    Još jedna “debela” laž patološkog lažljivca Trumpa.Ja se nadam iskreno se nadam da je najdalje u sljedećih 6 mjeseci gotov.On je nešto sto se nije smjelo dogoditi Americi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *