ТРАМП ТВРДИ: Породица Буш знала да ће се десити 11. септембар! (ВИДЕО)

TRAMP TVRDI: Porodica Buš znala da će se desiti 11. septembar! (VIDEO)

22 oktobra 2015

tramp-bus-640x362Predsednički kandidat Republikanske partije, Donald Tramp, naveo je da je predsednik Džordž V. Buš znao da će uslediti napadi na SAD 11. septembra 2001. godine.

Tramp je takođe odbio da se izvini zbog prethodnih komentara o Bušu i napadima 11. septembra, rekavši čak i da je predsednik upozoren i da je dobro znao šta se sprema.

Tramp je za svog rivala Džeba Buša rekao da je odana osoba i da je odan svom bratu, ali da je njegov brat pravio greške.

„Oni su znali šta se sprema“, rekao je Tramp. „Rekao im je šef CIA-e, Džordž Tenet“.

Tramp je još jednom naglasio da on „ne krivi“ Buša za 11. septembar, ali je rekao: „Rekli su da je naša država bila bezbedna za vreme Buša. Zašto je onda došlo do najgoreg napada na SAD u istoriji?“.

Tramp je potpuno u pravu kada kaže da su američke obaveštajne službe, a naročito CIA, znale za 11. septembar. To su primetile mnoge veće novinske organizacije samo par dana i nedelja nakon napada i to nije teorija zavere.

Tramp je prošle nedelje rekao Stefani Rule iz Bloomberg-a da će se on potruditi da SAD budu bezbednija država, za razliku od Buša.

„On je bio predsednik, možete ga kriviti ili ne, ali on je bio predsednik“, rekao je Tramp. „Svetski trgovinski centar je pao za vreme njegove vladavine“.

Džeb Buš je na društvenim medijima nazvao Trampove komentare „jadnim“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *