ТРАМП У НЕВЕРИЦИ: Русија послала невероватну поруку из Венецуеле!

TRAMP U NEVERICI: Rusija poslala neverovatnu poruku iz Venecuele!

19 oktobra 2019

Rusija izjavila da je spremna da pomogne Venecueli da odbrani svoj suverenitet. Predsednik donjeg doma ruskog parlamenta rekao je da je Rusija spremna da „istupi“ za Venecuelu kako bi odbranila svoj suverenitet.

Tokom sastanka u Moskvi sa Diosdadom Kabelom, predsednikom Ustavotvorne skupštine Venecuele, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je da Rusiji pruža podršku južnoameričkoj zemlji.Prema ruskom visokom zvaničniku, Moskva smatra neprihvatljivim to što Vašington pokušava da nametne svoju volju uplitanjem u venecuelanske unutrašnje stvari i pokušava, ilegalnim sredstvima, da “postavi svoje marionete na vlast”.

„U ovom kontekstu, želeo bih da još jednom izrazim rusku podršku i našu spremnost da pružimo pomoć u svim oblastima, kako bi se odbranio venecuelanski suverenitet. Želimo da vas podržimo u ovoj teškoj situaciji“, rekao je Volodin.

Ranije je Borisov izjavio da su Rusija i Venecuela spremne da razviju dugoročni plan saradnje.

Zamenik ruskog ministra poljoprivrede Sergej Levin i venecuelanski ministar poljoprivrede i zemlje Vilmar Kastro Soteldo ocenili su bilateralne sporazume o poljoprivredi i proučavali nove zajedničke projekte.

Sastanak je održan u utorak, tokom 46. zasedanja Svetskog komiteta za hranu Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija, koje se održava od 14. do 18. oktobra u Rimu.

O sastanku je putem Tvitera pisalo i venecuelansko Ministarstvo poljoprivrede i zemlje.

„Tokom sastanka, strane su proučile postojeću trgovinu u različitim poljoprivrednim sferama, kao i nove zajedničke projekte koji će pomoći daljem proširenju bilateralnih odnosa i promovisanju suvereniteta i nezavisnosti hrane Venecuele“, piše u tvitu.

Soteldo i Levin su se usaglasili da bi ruske vlasti trebalo da posete latinoameričku zemlju u kratkom roku.

„Kao rezultat, odlučeno je da Venecuela u narednim danima pozove predstavnike ruskih vlasti u radnu posetu kako bi se razmotrila pitanja koja se odnose na fitosanitarne i zoosanitarne mere“, zaključilo je venecuelansko ministarstvo.

Rusija i Venecuela potpisale su sporazum o saradnji u oblasti poljoprivrede na sastanku bilateralne međuvladine komisije, koji je u Moskvi održan u aprilu ove godine.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Ne treba se mnogo osvrtati sta rusi brabonjaju. Dok se ne dogovore sa "zapadnim partnerima" nikome teritorijalni integritet nije siguran. Venecueli pogotovo.

  • padre says:

   Pa sad kaži onog, koji je posle dogovora sa zapadom odbranio svoj suverenitet!

 2. Ja pametan, A ti? says:

  Pa da, napraviće Ruje tu i bazu da iz južne Amerike gađaju severnu. Odmah su im tu iz dupeta, pa kad su i ovi mogli to isto da prave i rade u Ukrajini, mogu i braća u ameriki - južnoj. Herj Hiper sonic - buš puko?

 3. persida says:

  Ameri bi da skinu diktatora Madura i da opljackaju njegovu zemlju. A Rusi stite diktatora, a jos nisu objasnili zasto. Teraju kontru Amerima, kao mala deca.

  • Velika Metla says:

   Persida,postavio si pitanje i sam odgovorio na njega. Ne štite Rusi "diktatora" (izabran na izborima koji nisu bili pod patronatom naci-amerike,kao što su u Srbiji)zbog kontriranja amerikancima,nego na POZIV legitimne vlasti u Venecueli. E sad,nije greška Rusije što su na vlasti u celoj Evropi dupelizci američki,pa ne smeju od straha,za svoje bedne slugeranjske nazovi živote,pozvati neku drugu vojnu silu da im pomogne u proterivanju okupatora američkog. Je li Rusija kriva što su oni kukvice?

   • persida says:

    Amerikanci su lesinari, ali to ne znaci da je Maduro cvecka. Baja je diktator koji vecinu stanovnistva drzi na ivici najvece bede, a ima neverovatna bogatstva. Ne daje nista narodu, samo svojim ljudima koji ga odrzavaju na vlasti. Nisam srela nijednog Venecuelanca koji voli Madura, valjda to nesto govori.

    • Miraš says:

     Aha, sad si postala odjednom veliki stručnjak i za Venecuelance, a njih je oko 30 miliona. Gora si od likuša iz Zadruge i Farme. Ko plaća tvoju glupost da se širi kao otrov po Srbiji?

    • Miraš says:

     Maduro na mnogim slikama je u trenerici i u papučama kakve se mogu kupiti na svakoj našoj pijaci. Ako je on diktator šta ssmo onda mi i koliko li je diktatora kod nas, a još uvek kupujemo i u našoj Moni i u drugim prodavnicama kvalitetnije robe.

    • Milan says:

     Cenu nafte su oborili Amerikanci, i to namerno da bi srozali ekonomiju Venecuele i narod doveli do siromaštva. Venecuela pod hitno mora da razvije druge privredne grane i na tome radi. Jednostavno nije dobro da samo jedna privredna grana pretežno dominira u izvozu. Zato što danas se ekonomski ratuje te kad obore tu jednu privrednu granu, onda cela država ulazi u krizu. Tvoja "pamet" je uvek na strani obojene revolucije kojom diriguje Soroš. Imamo Sonju, Natašu i Persidu, ili da Persidu stavimo na prvo mesto?

  • padre says:

   Otkud tebi ideja, da je on diktator?Da je stvarno to, ne bi onaj pacov švrjao unoakolo i grabio pare!Ali dobro, verovatno su ti to Ameri došapnuli, jer je stvarno ogromna razlika između demokratskog saudijskog princa, i ovog na izborima izabranog diktatora!

 4. Aleksandar says:

  Naravno, treba da štite Venecuelu. Neka američki smradovi pocrkaju bez nafte, porobili su sve zemlje koje leže na nafti, dosta je bilo.

 5. Cp6a says:

  Kad ih je briga za tako daleku zemlju, koliko li ih je tek briga za pravoslavnu Srbiju. Al' džabe, kad je ovde među politikantima manjak pameti, pa udavaju Srbiju za krvnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *