ТРАМП УДАРИО НА ХОНГКОНГ – Кина спрема контраудар

TRAMP UDARIO NA HONGKONG – Kina sprema kontraudar

15 jula 2020

DONALD Tramp je dekretom ukinuo ekonomske povlastice koje je Hongkong imao u odnosima sa SAD. Naglasio je da će odsad odnose Sjedinjenih Država prema Hongkongu biti „isti kao prema kontinentalnoj Kini“:

„Neće više biti nikakvih privilegija, posebnog tretmana Hongkonga u ekonomiji, niti pristupa osetljivim tehnologijama SAD“.Istovremeno je najavio nove sankcije protiv svih u Kini koje smatra „odgovornim za uništavanje hongkonške slobode“.

Tramp je nazvao „veoma užasnim“ pitanje: zašto Afroamerikanci umiru od ruke policije u Sjedinjenim Državama?“.

U intervjuu CBS rekao je:

„I belci takođe stradaju od policije. Kakvo strašno pitanje?! I belci takođe! Štaviše, više belca strada“.

Prema statističkim podacima, belci čine više od 70 odsto američke populacije, crnci oko 13 odsto, ali nesrazmerno više krše zakone, više bivaju osuđivani na zatvorske kazne i češće gube živote prilikom `susreta sa policijom`.

Tramp se oštro usprotivio inicijativama da se policiji uskrati finansiranje..

Početkom juna Demokratska stranka podnela je Kongresu SAD predlog zakona o reformi policije i predložila da se ograniče ovlašćenja policije za upotrebu sile, da se zabrane policijska `davljenja` prilikom hapšenja i saslušavanja privedenih.

Za Trampa je ipak neprijatnije što njegova rođaka – meri Tramp – u svojoj novoj knjizi tvrdi da predsednik SAD nije u stanju da saoseća sa drugim ljudima i da pati od mnogih kompleksa.

Knjiga Meri Tramp povjavila se pod naslovom „Previše i nikada dovoljno: Kako je moja porodica stvorila najopasniju osobu na svetu“ i odmah bila rasprodata.

Ona ima doktorat iz kliničke psihologije, a tvrdi da je Donald odrastao u uslovima koji su ga lišili sposobnosti empatije, a takođe i prekinuli njegovu vezu sa stvarnim svetom.

Trampova rođaka tvrdi da on ima „svih devet kliničkih simptoma narcisoidnosti“:

„Donaldove patologije su toliko složene da je njegovo ponašanje ponekad toliko neobjašnjivo da bi za postavljanje tačne i izbalansirane dijagnoze bio potreban ceo niz psiholoških i neurofizioloških ispitivanja. Međutim, on na to nikada neće pristati“

Meri je uverena da je njegova narcisoidnost takva i tolika da šefa Bele kuće onemogućava da razumno gleda na stvari i donosi odluke zasnovane na trenutnoj situaciji ili vođen jasnom strategijom“.

Prema njenim rečima, Trampov ponos je „veoma lomljiv i zato ga on mora neprestano pojačavati, jer duboko u sebi shvata da nije onakav kakav želi da izgleda“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Trampova rođaka je prodana duša!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *